Frank Braña is acteur.
Er zijn 22 films gevonden.

El escarabajo de oro

1997 | Familiefilm, Fantasy, Avonturenfilm

Spanje 1997. Familiefilm van Vicente J. Martín en Vicente J. Mart´n. Met o.a. Andrés Alexis Fernández, Juan Carlos Gabarda, Juan Carlos Lee, Alicia Ramírez en Mónica Valero.

De jonge William Legrand (Fern[KA1]andez) arriveert in het gezelschap van zijn knecht Jupiter (Lee) op een Kara[KA3]ibisch eiland, in de hoop een schat te vinden in de gezonken Spaanse gallioenen. Het geluk is met hen wanneer hij, naast een vreemde gouden kever, een zak vindt waarin het plan steekt van de plaats waar de schat van kapitein Kidd begraven ligt. Ze krijgen de hulp van Lt. Grant (Sanch[KA1]is), die echter van plan is de schat te stelen zo gauw ze hem gevonden hebben. Maar dan verschijnen er eensklaps spookachtige figuren uit de zee: de spoken van de piraten, geleid door kapitein Kidd (Bra[KA6]na). Een slordige, overbodige herverfilming van het beroemde verhaal van Edgar Allan Poe. Je kan er geen ogenblik in geloven en ook al is de stijl duidelijk gericht op een jong publiek, toch zijn er enkele gruweleffecten in verwerkt die de allerjongsten zullen afschrikken. Het peil van de vertolkingen tart alle verbeelding en de barslechte Engelse na-synchronisatie werkt nog eens zo negatief. Poe`s schitterende verhaal werd op vakkundige wijze de vernietiging ingeschreven door Juan Piquer (die zelf als regisseur ook enkele miskleunen op zijn naam heeft staan). Fotografie is van Tomás Más. Exporttitel: THE GOLD BUG.

La Grieta

1989 | Horror, Avonturenfilm, Sciencefiction, Actiefilm

Spanje 1989. Horror van Juan Piquer Simon en J.p. [juan Piquer] Simon. Met o.a. Jack Scalia, R. Lee Ermey, Ray Wise, Deborah Adair en Emilio Linder.

Een griezelig onderwateravontuur [KA2]a la THE ABYSS gemaakt voor nog geen drie procent van de kosten (van die film) en alle belangrijke speciale effecten zijn behoorlijk hoewel de monsterkarkassen niet helemaal gelukt zijn en de echte horror nèt even te onsmakelijk. De verhaallijn die het midden houdt tussen THE ABYSS, STAR TREK en ALIEN betreft het lokaliseren en opduiken van een voor de Noorse kust gezonken atoomonderzeeër. Een aantrekkelijke onderwaterbiologe en een knappe ontwerper van duikboten die de blaam voor de ramp heeft gekregen, zijn de hoofdpersonen, die als enigen de gevaarlijke speurtocht overleven. Een redelijke tijdspassering.

Yo, el vaquilla

1985 | Actiefilm, Biografie

Spanje 1985. Actiefilm van José Antonio de la Loma. Met o.a. Juan José Moreno Cuenca, Raúl García Losada, Frank Braña en Carmen de Lirio.

Het bewogen leven van de jeugdmisdadiger die de bijnaam van 'El Vaquilla' draagt. Een pseudo-biografische film totaal gespeend van kwaliteit.

Guerra sucia

1984 | Avonturenfilm

Spanje 1984. Avonturenfilm van Alfredo Casado Linares. Met o.a. Pierre Oudry, Carol James, Frank Braña en Alicia Príncipe.

Een huurling wordt aangeworven ten behoeve van de geheime dienst die nauw met Interpol samenwerkt. Na verschillende missies te hebben vervuld tracht hij de dienst te verlaten. De Organisatie laat hem echter niet gaan... Een zeer slechte film.

Los Nuevos extraterrestres

1983 | Sciencefiction

Spanje 1983. Sciencefiction van Juan Piquer. Met o.a. Ian Sera, Nina Ferrer, Emilio Linder en Frank Braña.

Diverse bovenaardse wezens komen tevoorschijn uit een paar zonderlinge eieren. Een zeer slechte B-film.

Los Diablos del mar

1981 | Avonturenfilm

Spanje 1981. Avonturenfilm van Juan Piquer. Met o.a. Ian Sera, Frank Braña, Patty Shepard en Gerard Tichy.

Een schip wordt door zeerovers gekaapt. Een zeer slechte verfilming van de roman Un capitain de 15 ans van Jules Verne. Deze roman was daarvoor ook al door Jesus Franco verfilmd.

Gorilas a todo ritmo

1981 | Komedie

Spanje/Verenigde Staten 1981. Komedie van Sebastián Almeida. Met o.a. Victoria Vera, Frankie Mann, Dennis Brecker en Frank Braña.

Een mooie verslaggeefster komt midden in Afrika terecht om daar een verdwenen collega op te sporen. Een echt tweederangs produkt.

1.000 gritos tiene la noche

1981 | Horror

Puerto Rico/Spanje 1981. Horror van Juan Piquer. Met o.a. Christopher George, Ian Sera, Edmund Purdom, Jack Taylor en Frank Braña.

Op een Amerikaanse universiteit beginnen de misdaden elkaar op te volgen. Een kopie van de bloederige Amerikaanse 'psychokillers', belachelijk en van een zo minderwaardige kwaliteit dat hij in 1984 werd uitgekozen als de slechtste produktie uit de filmgeschiedenis. Ook bekend als PIECES.

Perros callejeros

1976 | Actiefilm

Spanje 1976. Actiefilm van José Antonio de la Loma. Met o.a. Angel Fernández Franco, Miguel Hugal, Víctor Petit en Frank Braña.

Een jeugdmisdadiger ontsnapt voortdurend aan de politie. Een overdreven demagogische en opportunistische film, die echter wel bij het publiek in de smaak viel. Derhalve gaf hij aanleiding tot vervolgfilms en imitaties, eveneens met echte jeugdmisdadigers in de hoofdrollen.

La Promesa

1976 | Drama, Erotiek

Spanje 1976. Drama van Ángel del Pozo. Met o.a. Carmen Sevilla, Manolo Otero, Juan Luis Galiardo, Antonio Ferrandis en Mabel Escaño.

Een behoorlijk rijpe prostituée op het platteland roept allerhande hartstochten op. Een vervelende en afgezaagde film.

Si quieres vivir... dispara

1975 | Western

Spanje 1975. Western van José María Elorrieta. Met o.a. James Philbrook, Frank Braña en Paula Pattier.

Een ruiter wordt opgevangen door een pachtersfamilie. Een waardeloos plagiaat van SHANE.

Kilma, reina de las amazonas

1975 | Avonturenfilm

Spanje 1975. Avonturenfilm van Miguel Iglesias Bonns. Met o.a. Eva Miller, Frank Braña, Claudia Gravy en Verónica Miriel.

Een schipbreukeling komt op een eiland dat alleen wordt bewoond door vrouwelijke soldaten. Een betreurenswaardige variant op de mythe van het Amazonegebied.

Tarzán y el tesoro Kawana

1974 | Avonturenfilm

Spanje 1974. Avonturenfilm van José Truchado. Met o.a. Richard Yesteran, Lorena Tower, Frank Braña, Cris Huerta en Tony Skios.

De mythische Tarzan moet een schat beschermen, die aan de inboorlingen toebehoort. In één woord afschuwelijk.

La Ultima jugada

1974 | Thriller

Spanje 1974. Thriller van Alfred S. Brell. Met o.a. Aldo Sambrell, Candice Kay, Frank Braña, Hugo Blanco en Fernando Sancho.

Een detective is op zoek naar op geheimzinnige wijze gestolen schilderijen. Een lachwekkende thriller, waarin Sambrell, regisseur en scenarioschrijver, ook de hoofdrol speelt.

Los Fríos senderos del crimen

1973 | Thriller

Spanje 1973. Thriller van Carlos Aured. Met o.a. Daniel Martín, Agata Lys, Maria Perschy en Frank Braña.

Een krankzinnige moordenaar biedt aan om de vrouw van de bedroefde hoofdpersoon te vermoorden. Een film die werkelijk niet om aan te zien is.

El ataque de los muertos sin Ojos

1973 | Horror

Spanje 1973. Horror van Amando de Ossorio. Met o.a. Tony Kendall, Esperanza Roy, Fernando Sancho, Frank Braña en Loretta Tovar.

De leden van een eeuwenoude Tempelieren-orde herrijzen uit de dood om wraak te nemen op de nazaten van degenen die hen tot de brandstapel veroordeelden. Deze bij vlagen sfeervolle, tweede aflevering uit het zombie-vierluik van De Ossorio (verder omvattend LA NOCHE DEL TERROR CIEGO, EL BUQUE MALDITO en LA NOCHE DE LAS GAVIOTAS), lijkt vooral in de tweede helft nogal op NIGHT OF THE LIVING DEAD.

Triángulo

1972 | Drama

Spanje/Portugal 1972. Drama van Rafael Moreno Alba. Met o.a. Nuria Espert, Américo Coimbra, Máximo Valverde en Frank Braña.

Een vrouw op rijpere leeftijd bedriegt haar echtgenoot met een jongeman. Een hoogst pretentieus, hoogdravend melodrama, zelfs een beetje belachelijk.

Timanfaya

1972 | Romantiek, Misdaad

Spanje 1972. Romantiek van José Antonio de la Loma. Met o.a. Patty Shepard, Christian Roberts, Fernando Sancho, Frank Braña en Manuel de Blas.

Het liefdesverhaal van een jonge getrouwde vrouw die ontevreden is over haar huwelijk, en een beeldhouwer die achtervolgd wordt door de politie. Een dermate slechte combinatie van melodrama, moralisme, intrige en toerisme dat het resultaat onuitstaanbaar is.

Necrophagus

1971 | Horror

Spanje 1971. Horror van Michael Skaife. Met o.a. Bill Curran, Beatriz Elorrieta, Frank Braña en Víctor Israel.

Een oude wetenschapper is veranderd in een monsterachtig creatuur. Een van de slechtste films uit de Spaanse horrorfilmgeschiedenis. De echte naam van de regisseur is Miguel Madrid.

Misión secreta en el Caribe

1970 | Avonturenfilm

Spanje/Mexico 1970. Avonturenfilm van Enrique L. Eguiluz. Met o.a. Santo, Antonio Pica, Mara Cruz en Frank Braña.

'Santo, el enmascarado de plata' vecht tegen een bende diamantensmokkelaars. We zien de decadentie van de serie SANTO. In dit geval is het een co-produktie met Spanje, maar zonder de charme en kwaliteiten van de eerste zwart-wit films.

El Magnífico Robin Hood

1970 | Avonturenfilm

Spanje/Italië 1970. Avonturenfilm van Robert White. Met o.a. George Martin, Frank Braña en Cris Huerta.

Richard Leeuwenhart wordt gevangen genomen door de mannen van zijn broer John. Volstrekt belachelijk.

Golpe de mano

1969 | Oorlogsfilm

Spanje 1969. Oorlogsfilm van José Antonio de la Loma. Met o.a. Simón Andreu, Patty Shepard, Daniel Martín, Rafael Hernández en Fernando Sancho.

Tijdens de Spaanse burgeroorlog moet een jonge vaandeldrager een vijandelijke post innemen. Een van de weinige voorbeelden van een film die het waagde een enigszins objectieve visie op de Spaanse burgeroorlog te geven, ondanks dat hij tijdens het Franco-regime gerealiseerd werd. De film op zich is echter nogal slap.