Mario Pardo is acteur.
Er zijn 17 films gevonden.

El hoyo

2019 | Horror, Sciencefiction, Thriller

Spanje 2019. Horror van Galder Gaztelu-Urrutia. Met o.a. Ivan Massagué, Zorion Eguileor, Antonia San Juan, Emilio Buale en Alexandra Masangkay.

Langs elke verdieping van een verticale gevangenis daalt dagelijks een uitgebreid feestmaal af. In theorie is er genoeg voor iedereen, maar uiteindelijk blijft voor de mensen onderin niks over. Onbegrijpelijk, vindt nieuwkomer Goreng. Want we kunnen onderling toch eerlijk rantsoeneren? Als sociale allegorie is het grauwe El hoyo allesbehalve subtiel: de rijken nemen meer dan nodig terwijl de armen vechten om te overleven. Het is letterlijk eten of gegeten worden in deze gruwelijk sterke Spaanse debuutfilm, die eerder de Midnight Madness-publieksprijs won tijdens het filmfestival van Toronto.

Doblones de a ocho

1990 | Drama

Spanje 1990. Drama van Andrés Linares. Met o.a. Omero Antonutti, Fernando Guillén, Emma Penella en Mario Pardo.

Een jongen die van school is gestuurd, gaat naar het mijnwerkersdorp in het noorden van Spanje waar zijn vader commandant van de rijkspolitie is. Hij voelt zich al snel onweerstaanbaar aangetrokken door de zee en het avontuur. Een vage en weinig geslaagde film, de tweede film van Andrés Linares.

Las Huellas del lince

1989 | Thriller

Spanje 1989. Thriller van Antonio Gonzalo. Met o.a. David Carradine, Maite Irache, Stefan Gubser, Manuel de Blas en Mario Pardo.

Een cynische Amerikaanse ex-spion probeert vertrouwelijke gegevens over een onfrisse corruptiezaak te verkopen aan een particulier televisiestation. Deze rampzalige thriller met sociaal-politieke pretenties, is de vierde speelfilm in de onfortuinlijke loopbaan als cineast van Antonio Gonzalo.

El río que nos lleva

1989 | Avonturenfilm

Spanje 1989. Avonturenfilm van Antonio del Real. Met o.a. Tony Peck, Alfredo Landa, Fernando Fernán Gómez, Santiago Ramos en Eulalia Ramón.

Een jonge Ier die in WO II heeft meegevochten, arriveert kort na die oorlog in Spanje en sluit zich aan bij een groep mannen die in hun levensonderhoud voorzien door hout te vervoeren via de rivieren. Het schitterende verhaal dat gebaseerd is op de succesvolle roman met dezelfde titel, wordt helaas verknoeid door een middelmatige uitvoering, een gebrekkige geluidsband en een slechte vertolking van Tony Peck, de zoon van Gregory.

Por la borda

1987 | Drama

Spanje 1987. Drama van Angel Lertxundi. Met o.a. Patxi Bisquert, Mario Pardo, Luis Iriondo en Felipe Barandiaran.

Van een vissersboot, die zowel voor de visvangst als voor de smokkel dient, verdwijnt een bemanningslid op geheimzinnige wijze. Alle verdenking valt op een jongeman, die met het slachtoffer streed om de liefde van een bepaald meisje. Dit regiedebuut, is tamelijk arm aan middelen en is gebaseerd op een mager idee. Ondanks alles goed bedoeld. Ook bekend als KARELETIK.

Terroristas

1986 | Misdaad

Spanje 1986. Misdaad van Antonio Gonzalo. Met o.a. Maite Iratxe, Angel Pardo, Mario Pardo en Jesús Puente.

Twee politiebrigades, waartussen een zekere rivaliteit bestaat, moeten een bende extreem-linkse terroristen oprollen. Een zeer moeizame pseudo-detective waarin ook de musicus Teddy Bautista meedoet, die bovendien de muziek van deze film componeerde.

La Playa de los perros

1986 | Misdaad

Portugal/Spanje 1986. Misdaad van Jose Fonseca e Costa en José Fonseca e Costa. Met o.a. Assumpta Serna, Patrick Bauchau, Raul Solano, Mario Pardo en Raul Solnado.

Tijdens het onderzoek naar de moord op een uit een militaire gevangenis ontsnapte kapitein, zal een inspecteur een reeks buitengewone verbanden tussen de geliefde van de vermoorde en haar medeplichtigen ontdekken. Een mislukte, moeizaam gespeelde politiefilm. Het is de zesde produktie van deze regisseur.

Luces de Bohemia

1985 | Drama

Spanje 1985. Drama van Miguel Angel Díez. Met o.a. Francisco Rabal, Agustín González, Fernando Fernán-Gómez, Berta Riaza en Mario Pardo.

De tragedie van Max Estrella: bohémien, dichter, blind en depressief. Een slechte filmbewerking van het prachtige gelijknamige theaterstuk van Valle-Inclán. Een van de grootste teleurstellingen van de hedendaagse Spaanse film.

Golfo de Vizcaya

1985 | Drama

Spanje 1985. Drama van Javier Rebollo. Met o.a. Omero Antonutti, Silvia Munt, Patxi Bisquert, Mario Pardo en Juan Diego.

Een verslaggever keert na vijftien jaar terug naar zijn vroegere woonplaats, met het plan een nieuw leven te beginnen. Hij raakt verzeild in politieke avonturen. Een grandioze mislukking.

Como un adiós

1982 | Drama

Spanje 1982. Drama van Pere Vila. Met o.a. Mario Pardo, Fiorella Faltoyano, Mercedes Camins en Ana María Segura.

Een gescheiden man krijgt een telefoontje van zijn ex-vrouw waarin ze hem meedeelt dat hun zoon is verdwenen. Een realistisch drama, dat erg vervelend genoemd mag worden.

Vecinos

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Alberto Bermejo. Met o.a. Antonio Resines, Assumpta Serna en Mario Pardo.

Een zeer jaloerse professor vreest het ergste als zijn vrouw les gaat geven. Eén van de Madrileense komedies die gerealiseerd werd in de marge van het succes van OPERA PRIMA.

La Fuga de Segovia

1981 | Actiefilm

Spanje 1981. Actiefilm van Imanol Uribe. Met o.a. Mario Pardo, Xabier Elorriaga, Ovidi Montllor, Virginia Mataix en Mario Parto.

De vlucht van enkele militante aanhangers van de ETA uit de gevangenis van Segovia. Onopgesmukte actiefilm waarin politieke verwikkelingen zoveel mogelijk zijn vermeden en die zowel door de pers als het publiek in Spanje goed is ontvangen.

Jalea real

1980 |

Spanje 1980. Carlos Mira. Met o.a. Mario Pardo, Berta Riaza, Mapi Sagaseta en Luis Ciges.

Een koning uit de middeleeuwen brengt het hof in beroering door zijn onvermogen kinderen te verwekken. Een satire op de Spaanse Gouden Eeuw, helaas met een slecht cinematografisch resultaat.

La Espuela

1976 | Drama, Erotiek

Spanje 1976. Drama van Roberto Fandiño. Met o.a. Javier Escrivá, Claudia Gravy, Mary Francis, Manuel de Blas en Mario Pardo.

Een grondbezitter is vastbesloten alle vrouwen op zijn domein te bezitten...Belachelijk erotisch-sociaal knoeiwerk.

Es herrscht Ruhe im Land

1975 | Drama

Duitsland 1975. Drama van Peter Lilienthal. Met o.a. Charles Vanel, Mario Pardo, Zita Duarte, Eduardo Duran en Henriquetta Maya.

Fraaie rol van de onvergetelijke Franse veteraan-acteur Charles Vanel in een wrede, politieke fabel, over de dictatuur in een Latijns-Amerikaans land, als tegenhanger van de politieke thrillers van Costa-Gavras. Lilienthal bracht zijn jeugd door in Latijns-Amerika en weet waarover hij het heeft.

Clara es el precio

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Vicente Aranda. Met o.a. Amparo Muñoz, Juan Luis Galiardo, Máximo Valverde, Mario Pardo en Víctor Petit.

Een fotomodel voelt zich gefrustreerd door de seksuele passiviteit van haar man. Deze zeer curieuze en moeilijk te plaatsen film heeft een duidelijk feministische inslag: een vrouw wordt geconfronteerd met een absurde situatie die zij niet aankan. In deze unieke Spaanse film spelen Juan Luis Galiardo en Máximo Valverde demystificerende rollen.

La collera del vento

1971 | Western, Actiefilm, Romantiek, Biografie

Italië/Spanje 1971. Western van Mario Camus. Met o.a. Terence Hill, Mario Pardo, Carlo Alberto Cortina, Maximo Valverde en Angel Lombarte.

Huurmoordenaar Marco (Hill) krijgt van rijke Mexicaanse boeren de opdracht een dreigende revolutie de kop in te drukken en de rebellen te liquideren. Liefde voor herbergierster Soledad (Bucella) brengt hem in een gewetensconflict, maar zijn bloedige verleden laat hem niet los. De ware schurk is echter edelman Don Antonio (Rey). In de psychologische studie van de getekende revolverschutter gaat Hill volledig af in deze ronduit vervelende spaghetti-western, mede door het zeer zwakke en pretentieuze scenario van Alberto Silvestri, Miguel Rubio, Franco Verucci, José Vincente Puente en Manuel Marinero. Het camerawerk is van Roberto Gerardi. Eastmancolor, Mono.