Martin Eigler is regisseur en scenarist.
Er zijn 13 films gevonden.

Ein mörderisches Geschäft

2011 | Thriller

Duitsland 2011. Thriller van Martin Eigler. Met o.a. Christiane Paul, Devid Striesow en Friedrich von Thun.

Tijdens een opdracht bij een zoetwarenfabriek ontdekken ontslagmanagers Tom en Alina dat er dingen niet in de haak zijn rond de charmante directeur Rüdiger Siebert.

Stralsund - Mörderische Verfolgung

2008 | Misdaad

Duitsland 2008. Misdaad van Martin Eigler. Met o.a. Katharina Wackernagel, Janek Rieke en Kirsten Block.

Na een telefoontje op haar mobiel verlaat hoofdcommissaris Susanne Winkler opgewonden en zonder uitleg het bureau en rijdt naar een kantoorgebouw. Hier wordt ze overmeesterd en met nog vijf medewerkers gegijzeld. Winklers collega Nina Petersen wordt op de zaak gezet en probeert de herkomst van het telefoontje te achterhalen. Dit mislukt en de gijzeling dreigt uit de hand te lopen.

Solo für Schwarz - Tödliche Blicke

2007 | Thriller

Duitsland 2007. Thriller van Martin Eigler. Met o.a. Meral Perin, Harald Schrott en Barbara Rudnik.

Wanneer een digitale camera, met daarop schokkende beelden van een vrouw die gemarteld wordt, gevonden wordt bij een wegrestaurant, wordt commissaris Katharina Petrescu ingeschakeld om dit tot op de bodem uit te zoeken.

Solo für Schwarz - Der Tod kommt zurück

2006 | Thriller

Duitsland 2006. Thriller van Martin Eigler. Met o.a. Burghart Klaußner, Harald Schrott en Barbara Rudnik.

Profiler Hannah Schwarz krijgt in haar nieuwe werkkring te maken met een familietragedie. In een huis aan de rand van Schwerin is het echtpaar Krug vermoord. Overlevenden zijn de vijftienjarige zoon Carsten, die met zijn vrienden op pad was en zijn elfjarige broer Patrick, die met griep in bed lag. Iedereen hult zich in een diep zwijgen.

Der falsche Tod

2006 |

Duitsland 2006. Martin Eigler. Met o.a. Eleonore Weisgerber, Friedrich von Thun en Anneke Kim Sarnau.

Jenny Fehse is arts in een Hamburgs ziekenhuis. Ze neemt een paar dagen vrij om naar haar vader te gaan, die 65 wordt. Bij aankomst blijkt hij echter een hartinfarct te hebben gehad en Jenny besluit te blijven om hem te helpen. Het duurt echter niet lang voor ze in conflict komt met haar vaders assistente, waarbij zelfs doden vallen

Allein gegen die Angst

2006 | Thriller

Duitsland 2006. Thriller van Martin Eigler. Met o.a. Lea Kurka, Harald Schrott en Anja Kling.

Het onbezorgde gezinsleven van Jochen en Marlene wordt ruw verstoord wanneer blijkt dat de sigarettenmaffia het op hen heeft afgezien omdat zou zijn ontdekt dat Jochen als informant voor de politie werkzaam was. De Wiesners worden in een getuigen beschermingsprogramma geplaatst en zijn van het ene op het andere moment helemaal van de buitenwereld afgesloten. Om de veiligheid van zijn gezin te garanderen besluit Jochen zijn vrouw en kinderen voorgoed de rug toe te keren

Solo für Schwarz: Tod im See

2005 | Thriller

Duitsland 2005. Thriller van Martin Eigler. Met o.a. Meral Perin, Harald Schrott, Barbara Rudnik en Burghart Klaußner.

Politiepsycholoog Hannah Schwarz ontmoet psychiater Hörster, die kort geleden zijn vrouw heeft verloren en wiens dochter nu ook spoorloos is verdwenen. Als het meisje kort daarop dood wordt teruggevonden, wordt grote druk op Hörster uitgevoerd door politie. Heeft zijn politiek-correcte handelswijze onder het DDR-regime bij nader inzien de dood van zijn vrouw tot gevolg gehad?

Solo für Schwarz - Tod im See

2005 | Misdaad, Thriller

Duitsland 2005. Misdaad van Martin Eigler. Met o.a. Barbara Rudnik, Harald Schrott, Meral Perin, Birke Bruck en Burghart Klaußner.

Tweede aflevering met een avontuur van de psychologe bij de politie Hannah Schwarz (Rudnik). Ze is naar Schwerin gereisd voor de begrafenis van haar vader en ontmoet aan het prachtige meer psychiater Karl H[KA3]orster (Klau[KL29]ner), die onlangs weduwnaar geworden is. Ze vinden elkaar sympathiek. Korte tijd later verdwijnt Karls dochter en wordt later levenloos gevonden. De politie begint een onderzoek en Hannah besluit te blijven om Karl te helpen. Karls toenmalige lidmaatschap van de SED werpt een bepaald licht op de zaak en het is niet uitgesloten dat hij het slachtoffer is geworden van wraak. Het wordt een confrontatie met Hannah`s eigen verleden als Ludger Zens (Stötzner) opduikt. Ludger was 25 jaar geleden Hannah's vriend aan de universiteit. Hannah behaalde haar diploma, maar Ludger sjeesde en werd een nietsnut. Hij is nog steeds niet over hun toenmalige scheiding heen en begint een blok aan Hannah's been te worden. Het scenario van Sven Poser en regisseur Eigler is heel verrassend. Het is niet alleen een spannend verhaal met onverwachte wendingen en chantage, maar tegelijkertijd laat het zien dat de Berlijnse muur slechts heel langzaam verdwijnt uit de hoofden van de mensen en dat afrekenen met het verleden geen gemakkelijke zaak is. Het spel van de rolverdeling is sterk, vooral van hoofdrol Rudnik. Het camerawerk is van Dragan Rogulj.

Ohne einander

2005 | Thriller

Duitsland 2005. Thriller van Martin Eigler. Met o.a. Meral Perin, Harald Schrott en Barbara Rudnik.

Moeder Ellen is een drukke journaliste in München, vader Sylvio een succesvolle schrijver. Ze hebben een vrij huwelijk, waar hun kinderen Sylvi en Alf niet echt blij mee zijn. Ellen heeft namelijk een minnaar, de rijke industrieel Ernest Müller-Ernst. Deze verklaart echter zijn liefde aan Ellens dochter Sylvi, wat nu?

Tatort: Gefährliches Schweigen

2004 | Thriller

Duitsland 2004. Thriller van Martin Eigler. Met o.a. Andreas Hoppe, Ulrike Folkerts en Bibiana Beglau.

Het onderzoek naar de moord op Manfred Depke leidt naar de woongemeenschap waar het slachtoffer woonde. De vier bewoonsters van het pand worden echter bedreigd door crimineel Bernd Borgwardt en als Lena samen met begeleider Sarah Herzog probeert duidelijkheid te scheppen in de zaak blijkt de dienst narcotica andere belangen te hebben

Tod im Park

2003 | Misdaad, Thriller

Duitsland 2003. Misdaad van Martin Eigler. Met o.a. Barbara Rudnik, Harald Schrott, Meral Perin, Dieter Mann en Birke Bruck.

De 47-jarige psychologe in de criminaliteit Hannah Schwarz (Rudnik) is als zeven-jarig kind met haar moeder de DDR ontvlucht vlak voordat de Muur van Berlijn werd opgericht. Haar vader zou nakomen, maar is in Schwerin gebleven. Hannah`s moeder was hierover zeer verbitterd. Zij heeft het beeld van Hannah`s vader altijd verguisd, waardoor Hannah nooit over hem heeft nagedacht, ook tijdens haar studie. De vader heeft zich opgewerkt als overtuigd communist bij de politie van Berlijn. Anderhalf jaar geleden is haar moeder aan kanker overleden en nu is haar vader gestorven. Hannah gaat met frisse tegenzin naar Schwerin voor de begrafenis. Ze ontmoet Suse Richter (Bruck), de conci[KA3]erge en vertrouwelinge van haar vader en de gepensioneerde officier van justitie Beus (Mann), die vertelt dat haar vader zich vlak voor zijn dood had opgewonden over een mysterieuze moord. Tussen de spullen van haar vader vindt Hannah de nodige aanwijzingen, die haar doen geloven, dat deze zaak in verband staat met een zaak uit het verleden, waar haar vader aan het begin van zijn carri[KA2]ere bij betrokken geraakt was. Ze neemt contact op met het jonge hoofd van de afdeling moordzaken Katharina Petrescu (Perin), die Hannah's hulp afslaat. Ondertussen kan Hannah zich niet meer losmaken van de zaak, die kennelijk in verband staat met haar verleden, en haar denkbeelden over dat verleden danig in de war zal brengen. Een sterk en spannend scenario van Sven Poser en regisseur Eigler over de schokkende confrontatie met de waarheid en werkelijkheid, waaraan voorheen nimmer gedacht werd. Rudnik is boeiend in haar hoofdrol en krijgt daarbij de juiste steun van de bijrollen onder de strakke regie van Eigler. Het camerawerk is van Wedigo von Schultzendorff.

Tatort - Gewaltfieber

2001 | Mysterie

Duitsland 2001. Mysterie van Martin Eigler. Met o.a. Ulrike Folkerts, Andreas Hoppe, Matthias Schweighöfer, Lena Lauzemis en Sebastian Urzendowsky.

Op het gymnasium worden in de lerarenkamer de stoffelijke overschotten van drie leraren gevonden alsmede het lijk van gymnasiast Paul Cordes. Naast hem ligt het moordwapen en het ziet eruit als amok, een re[KA3]eel verschijnsel dat zich helaas op Duitse middelbare scholen heeft gemanifesteerd. Rector Dr. Lobentag (Wittenborn) en Pauls moeder Anna (Harfouch) kunnen nauwelijks geloven dat Paul de dader zou zijn. Paul was een briljante leerling, die zich niet zou verlagen tot zo`n misdaad. Hij stond goed aangeschreven bij Dr. Lobentag. Lena Odenthal (Folkerts), die de zaak onderzoekt, staat voor een raadsel. Zij hoort van medeleerling Jacky Br[KA3]autigam (Schweigh[KA3]ofer) dat Chris Domnik (Lauzemis) de knappe vriendin van Paul was. Lena komt ook achter het bestaan van een naar kliekje op de school dat de Vereniging wordt genoemd. Niet alleen Jacky is lid, maar ook Lobentags zoon Fabian (Urzendowsky). Hij schijnt het groepje te leiden. De bende wordt verantwoordelijk gehouden voor allerlei onverkwikkelijke gebeurtenissen. Die leuke Chris schijnt verdwenen te zijn. Dr. Lobentag kan niet geloven dat Paul lid van de Vereniging is geweest zou zijn, maar zijn zoon Fabian beschikt over een video, waaruit dit w[KA1]el blijkt. Ondertussen besluit de officier van justitie op grond van de eerste rapporten dat Paul de dader is en seponeert de zaak. Odenthal speurt echter verder en Mario (Hoppe) komt er snel achter dat ook Paul een van de slachtoffers was. Nu gaat het erom de dader in de kraag te vatten. Het scenario voor aflevering 488 is een psychologisch misdaadverhaal dat over een verstoorde vader-zoon verhouding gaat. Dergelijke scenario's -dit keer van Fred Breinersdorfer - zijn op het lijf geschreven van Folkerts, graag het vertrouwen van jonge meisjes wint en goed thuis is in verstoorde familierelaties. Hoppe als haar schrandere assistent hobbelt braaf achter haar aan. De regie van Eigler is OK en het camerawerk is van Thomas Makosch.

Freunde

2000 | Drama, Thriller

Duitsland 2000. Drama van Martin Eigler. Met o.a. Benno Fürmann, Erdal Yildiz, Christiane Paul, Michael Gwisdek en Susanne Bormann.

Kleine film, groot hart. Hoe bedrieglijk simpel is de intrige over de schone (Paul) die in de Berlijnse volkswijk Kreuzberg de ene vriend (Fürmann) verlaat voor de andere (Yildiz). Hoe bekend is het gegeven van de twee samen opgegroeide kompanen die uiteindelijk aan weerszijden van de wetslijn tegenover elkaar komen te staan. Maar precies op dat scharnierpunt van klassiek verhaal in een hedendaags decor treft regisseur Eigler de essentie van cinema: kijkers meevoeren in een tijdloos drama met levensechte figuren om wie je gaat geven. Het jonge acteursdrietal in deze noir-achtige, van melancholie doortrokken grotestadstragedie speelt als één organisch wezen.