Alain Dhenaut is regisseur.
Er zijn 7 films gevonden.

Comme un roseau

1991 | Komedie

Frankrijk 1991. Komedie van Alain Dhenaut. Met o.a. Pierre Mondy, Christiane Minazzoli, Jean-Pierre Darras, Denise Grey en Hubert Deschamps.

Vrije bewerking van de roman [KL]Le roseau pensant[KLE] van Jean-Louis Curtis (Julliard, Parijs). Op zijn vijftigste voelt Martial zich nog prima. De zaken lopen goed, over zijn gezondheid mag hij niet klagen, hij is nog altijd een grote verleider, en zijn familie levert hem ook niet te veel problemen op. Plotseling sterft echter zijn jeugdvriend, die net als hij, enz... Vanaf dat moment begint hij aan zo'n beetje alles te twijfelen. De regisseur heeft het onderwerp in de vorm van een komedie willen gieten. Dat was niet zo'n goed idee, want het resultaat is vlees noch vis. Het tempo is aarzelend, en de film kan niet meer tippen aan het boek, waaruit een veel aangrijpendere nostalgie spreekt. De in 1925 geboren Mondy doet zijn uiterste best een geloofwaardig personage neer te zetten. Dankzij hem

Sacré monstre

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Alain Dhenaut. Met o.a. Jean-Pierre Darras, Annie Cordy, Jeanne Herviale, Greg Germain en Malka Ribowska.

Paniek alom in een tv-studio. De regisseur van een vaag tv-stuk slaagt er maar niet in een actrice, wier woedeaanvallen befaamd zijn, onder de duim te krijgen. Toch komt alles goed. Had grappig moeten zijn, maar heeft niets om het lijf. Het werd allemaal al vele malen eerder gedaan. Bovendien berijdt de regisseur stokpaardjes en zo'n studio als in deze film voorkomt, bestaat in werkelijkheid heus niet.

Le veilleur de nuit

1989 | Komedie

Frankrijk 1989. Komedie van Alain Dhenaut. Met o.a. Evelyne Buyle, Jean Dalric, Henri Virlojeux en Virginie Pradal.

Een adaptatie van een van de talloze komedies van Sacha Guitry met deze keer een satire op het mondaine wereldje, dat 'De Meester' zo goed kent. Geen vondsten op cinematografisch gebied. Dientengevolge schuilt het belang van dit gefilmde toneelstuk in de schitterende dialogen en de redelijke acteerprestatie.

Jacqueline

1989 | Komedie

Frankrijk 1989. Komedie van Alain Dhenaut. Met o.a. Pierre Santini, Christiane Minazzolli, Nathalie Juvet en Erick Desmarestz.

De eenvoudige verfilming van het stuk van Sacha Guitry uit 1921, waarin het overbekende thema van de driehoeksverhouding centraal staat. Geen cinematografische kwaliteiten dus, maar dankzij de ironische dialogen, de psychologische, dikwijls satirische karakterbeschrijvingen en het schitterende spel is het een waar genoegen naar deze film te kijken.

Désiré

1989 | Komedie

Frankrijk 1989. Komedie van Alain Dhenaut. Met o.a. Erick Desmaretz, Viviane Elbaz, Virginie Pradal, Rosine Cadoret en Jean-Claude Arnaud.

Een bewerking voorzien van een enigszins filmische aanpak van een komedie van Sacha Guitry. Het verhaal speelt zich achtereenvolgens in een luxe herenhuis in Parijs en een niet minder luxe villa in Deauville af. Enkele buitenopnamen maken de enscenering van Michel Fagadau wat luchtiger. De scherpzinnige observaties en de ironie - 'heren' is hier ironisch bedoeld - gaan vergezeld van goed spel.

Ricochets

1988 | Misdaad

Frankrijk 1988. Misdaad van Alain Dhenaut. Met o.a. Yves Rénier, Guy Montagné, Jean-Claude Dauphin, Nelly Benedetti en Jean Amos.

Een zaak van commissaris Moulin. De directeur van een modehuis is in zijn kantoor vermoord. Te lang, met overbodige scènes, maar toch wel vermakelijk en goed gespeeld.

Nuit d'ivresse

1985 | Komedie

Frankrijk 1985. Komedie van Alain Dhenaut. Met o.a. Josiane Balasko, Michel Blanc en Jean-François Dérec.

Josiane Balasko verfilmde haar eigen toneelstuk. Zij deed dat nogal letterlijk en in filmisch opzicht is deze ontmoeting tussen twee ellendelingen in een stationscafé, dat de hele nacht open blijft, waardeloos. Niemand zal zich vermaken bij de armoedige en banale dialogen, die weinig sterke en stereotiepe acteurs in de mond zijn gelegd. Smakeloos.