José Luis Sáenz de Heredia is regisseur.
Er zijn 24 films gevonden.

La Mies es mucha

1984 | Drama

Spanje 1984. Drama van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Sara Montiel, Enrique Guitart en Julia Caba Alba.

De dramatische wederwaardigheden van een Spaanse missionaris in India. Een retorische, pedante film, hoewel in die tijd zeer goed ontvangen in de Spaanse pers.

Solo ante el streaking

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Alfredo Landa, José Orjas, Lina Canalejas en Fernando Hilbeck.

Studenten smeden een komplot tegen een hoogleraar. Een commerciëel knoeiwerk.

Proceso a Jesús

1973 | Drama

Spanje 1973. Drama van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. José María Rodero, Mónica Randall, Julia Gutiérrez Caba, Andrés Mejuto en Diana Lorys.

Een groep sefardische joden organiseert enkele voorstellingen van het 'Proces tegen Jezus' met als doel om op te helderen of de veroordeling van Jezus Christus gerechtvaardigd was krachtens de wetten van zijn tijd. Opgeblazen, schijnheilig en doorspekt met theatrale ophef.

Me debes un muerto

1971 | Komedie, Musical

Spanje 1971. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Manolo Escobar, Conchita Velasco, Antonio Garisa, Agustín González en Gracita Morales.

Een danseres probeert een typisch Spaanse zanger te bedriegen. De laatste uit de serie Escobar/Velasco. Een slechte productie, maar in zekere zin schilderachtig. Men heeft zelfs geprobeerd de onsterfelijke film STRANGERS ON A TRAIN van Hitchcock te bespotten.

Los Gallos de la madrugada

1970 | Drama

Spanje 1970. Drama van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Conchita Velasco, Fernando Fernán-Gómez, Tony Isbert en Alfredo Mayo.

Een visser op leeftijd en zijn zoon worden verliefd op dezelfde vrouw, die echter voor een zonderlinge marskramer kiest. Een waanzinnige en gekke film, die bovendien de vrouwenhaat aanwakkert en van slechte kwaliteit is.

La Decente

1970 | Komedie, Misdaad

Spanje 1970. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Conchita Velasco, Alfredo Landa, José Luis Lopéz Vázquez, Fernando Guillén en Julia Caba Alba.

Een getrouwde vrouw weigert haar echtgenoot met haar ware liefde te bedriegen. Een thriller geïnspireerd op het toneelstuk van Miguel Mihura die op goede acteurs kan bogen, vooral de ervaren Caba Alba.

Don erre que erre

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Paco Martínez Soria, Maria Carmen Prendes, José Sacristán, Mariá Román en Tomás Blanco.

Een dorpeling komt in de stad aan en wil iedereen van zijn rotsvaste principes overtuigen. Een van de pijnlijke komedies van Martínez Soria die allemaal op elkaar lijken.

Se armó el belén

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Paco Martínez Soria, Germán Cobos, Irán Eory en Julia Caba Alba.

Een priester op leeftijd wordt naar een Madrileense buitenwijk gezonden. Deze film met Martínez Soria is nog achterlijker en onuitstaanbaarder dan gemiddeld.

Juicio de faldas

1969 | Komedie, Musical

Spanje 1969. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Manolo Escobar, Conchita Velasco, José Sazatornil en Gracita Morales.

Een knappe advocate neemt de verdediging op zich van een zanger. Een van de muzikale komedies waarin het paar Escobar en Velasco de hoofdrol speelt. Even stompzinnig en reactionair als hun overige films.

El Taxi de los conflictos

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Juanjo Menéndez, Juan Diego en Carmen Sevilla.

De kleurrijke clientèle van een Madrileense taxichauffeur. Een stompzinnige en demagogische film, die destijds toch een zeker succes behaalde.

Relaciones casi públicas

1968 | Komedie, Musical

Spanje 1968. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Manolo Escobar, Conchita Velasco en José Sacristán.

Aan de Costa del Sol werkt een beroemde zanger. Even onuitstaanbaar als de overige musicals met Manolo Escobar en Conchita Velasco in de hoofdrollen.

Pero ... en qué país vivimos!

1967 | Komedie, Musical

Spanje 1967. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Manolo Escobar, Conchita Velasco, Alfredo Landa en Gracita Morales.

Een popzangeres en een volkszanger beconcurreren elkaar voor de televisie. Een van de beroemdste films met het paar Escobar/Velasco in de hoofdrol. De film is echter even achterlijk en beschamend als hun overige films.

Historias de la televisión

1965 | Komedie

Spanje 1965. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Tony Leblanc, Conchita Velasco, José Luis Lopéz Vázquez, Antonio Garisa en Antonio Mayans.

Een flauwe imitatie van HISTORIAS DE LA RADIO, die zich deze keer echter afspeelt in het televisiemilieu.

Los Derechos de la mujer

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Javier Armet, José Luis Lopéz Vázquez, Mara Cruz en Amelia de la Torre.

Een echtpaar heeft voortdurend ruzie. Een van de meest achterlijke en irriterende komedies uit de geschiedenis van de Spaanse cinema.

10 fusiles esperan

1958 | Oorlogsfilm

Spanje 1958. Oorlogsfilm van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Francisco Rabal, Ettore Manni, Rosa Arenas en Berta Riaza.

Tijdens de eerste Carlistenoorlog wordt een luitenant, die gedeserteerd was om zijn kind te zien, gevangen genomen. Een behoorlijke film met een redelijk interessant thema.

Faustina

1957 | Komedie, Fantasy

Spanje 1957. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. María Félix, Fernando Fernán-Gómez, Conrado San Martín, Fernando Rey en Elisa Montés.

Een roekeloze speleoloog komt bij toeval op de drempel van de Hel een demon in hoogst eigen persoon tegen die hem zijn levensverhaal vertelt. Bescheiden, kluchtige versie van de onsterfelijke FAUST, met een uitstekende rolverdeling.

Historias de la radio

1955 | Komedie

Spanje 1955. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Francisco Rabal, Margarita Andrey, Pepe Isbert, Angel de Andrés en José Luis Ozores.

De voorvallen van enkele mensen die graag succes willen hebben in de wereld van de radio. Een onopvallende film die in Spanje een groot kassucces is geweest.

Todo es posible en Granada

1954 | Komedie

Spanje 1954. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Merle Oberon, Francisco Rabal en Félix Dafauce.

Een Amerikaanse wil een Spanjaard ervan overtuigen zijn land aan haar te verkopen. Schilderachtig maar toch niet veel bijzonders.

Los Ojos dejan huellas

1952 | Misdaad

Italië/Spanje 1952. Misdaad van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Raf Vallone, Elena Varzi, Julio Peña en Fernando Fernán-Gómez.

Een ex-advocaat die een perfecte misdaad heeft gepleegd wordt gevoelsmatig achtervolgd door de weduwe van de vermoorde. Een onderwerp boordevol morbiditeit en waanzin, dat hier jammer genoeg niet de juiste cinematografische vorm heeft gevonden die het nodig had.

El Destino se desculpa

1944 | Komedie, Fantasy

Spanje 1944. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Rafael Durán, Fernando Fernán-Gómez, María Esperanza Navarro en Milagros Leal.

De geest van een overleden jongen wijdt zich aan raadgevingen aan degene, die toen hij leefde, zijn beste vriend was. Een ongebruikelijke film voor de toenmalige Spaanse cinema en tevens bijzonder vermakelijk.

Raza

1941 | Oorlogsfilm

Spanje 1941. Oorlogsfilm van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Alfredo Mayo, José Nieto, Ana Mariscal en Raúl Cancio.

Een Spaanse militair wordt met de burgeroorlog geconfronteerd. De belangrijkste onder de films ter verheerlijking van Franco. Het scenario werd nota bene door Generaal Franco zelf (onder het pseudoniem Jaime de Andrade) geschreven!

Quién me quiere a mí?

1936 | Komedie

Spanje 1936. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Lina Yegros, José Baviera en Carlos del Pozo.

Een meisje is bang voor de op handen zijnde scheiding van haar ouders. Een Amerikaans gïnspireerde komedie met een zeer bescheiden resultaat, hoewel geproduceerd door Luis Buñuel die tevens met de supervisie was belast.

La Hija de Juan Simón

1935 | Drama

Spanje 1935. Drama van José Luis Sáenz de Heredia en Nemesio Sobrevila. Met o.a. Angelillo, Pilar Muñoz, Manuel Arbó en Carmen Amaya.

De dochter van de doodgraver Juan Simón wordt verliefd op een welgestelde jongeman. Zij is zich niet bewust van de hartstocht die haar pleegbroer voor haar voelt. Een zeer bezienswaardige film die in het republikeinse Spanje een enorm kassucces is geweest en waaraan Luis Buñuel als produktieleider heeft meegewerkt.

Patricio miró una estrella

1934 | Komedie

Spanje 1934. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Antonio Vico, Rosita Lacasa, Manolo París en Manuel Arbó.

Een ongelukkige employée koestert een hevige platonische liefde voor een filmster. Een curieuze cinefiele komedie, die ongebruikelijk was voor de toenmalige Spaanse cinema en die tevens het debuut vormde voor regisseur en hoofdrolspeler.