Yehudi Menuhin is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

The 39th Pablo Casals Festival

1996 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 1996. Documentaire van Bob Bowker. Met o.a. Yehudi Menuhin, Krzysztof Penderecki, Helen Huang, Jose Ramos Santana en Woldemar Nelson.

VV.

David Oïstrakh, artiste du peuple?

1994 | Documentaire, Biografie, Muziek

Frankrijk/Duitsland 1994. Documentaire van Bruno Monsaingeon. Met o.a. Igor Oïstrakh, Gidon Kremer, Guennadi Rojdestvensky, Yehudi Menuhin en Mstislav Rostropovitch.

Een opmerkelijk portret van de legendarische Russische violist David O[KA3]istrakh (1908-1974), die uiterlijk steeds de Russische vlag vertegenwoordigde, maar die innerlijk verscheurd werd door het feit dat hij steeds gebruikt werd als propagandamiddel voor de communistische partij. Hij kon er met niemand over praten, maar het was wel mede verantwoordelijk voor de hartziekte die zijn voortijdig einde veroorzaakte. De film is het resultaat van veertien jaar opzoekingswerk en langdurige interviews met mensen die hem intiem gekend hebben, zoals zijn zoon Igor en collega's Menuhin en Rostropovitch. De interviews worden afgewisseld met enkele op film bewaard gebleven pareltjes van de virtuositeit van Oïstrakh. We zien hem tevens bezig tijdens repetities met het orkest. Een schitterend kleinood dat liefhebbers van echte klassieke muziek niet mogen missen. Monsaingeon schreef het scenario. De tekst wordt gesproken door Danny Boon en Nicole Seres-Chamming's tekende voor de montage. Filmmateriaal werd geschoten door Eric Guichard, Eric Malinine en Alexandre Golovine.

Sabine und die hundert Männer

1960 | Drama

Duitsland 1960. Drama van Wilhelm Thiele. Met o.a. Sabine Sinjen, Dieter Borsche, Dietmar Schönherr, Hubert von Meyerinck en Paul Hörbiger.

Als dirigent Viktor Lorenz (Borsche) eindelijk uit krijgsgevangenschap na WO II is teruggekeerd naar huis, komt hij niet meer aan de bak. Zijn dochter Sabine (Sinjen) is een handige meid, maar ze heeft slechts een eenvoudig baantje. Toch helpt ze hem aan werk. Een optreden in de film van Yehudi Menuhin met de Berliner Filharmoniker onder leiding van Ferenc Fricsay maakt de film interessant voor Menuhin's fans.