Rodrigo Teixeira is producer.
Er zijn 12 films gevonden.

Wasp Network

2019 | Thriller

Frankrijk/Brazilië/Spanje/België 2019. Thriller van Olivier Assayas. Met o.a. Penélope Cruz, Édgar Ramírez, Wagner Moura, Ana de Armas en Gael García Bernal.

Een handvol Cubaanse spionnen doet begin jaren negentig alsof ze overlopen naar de VS om zich vervolgens te kunnen aansluiten bij de anti-Castrostrijders daar. Waarna ze die informatie weer doorspeelden aan Cuba. Waargebeurd en opmerkelijk, vooral omdat deze spionnen vrouw en kinderen achterlieten zonder die eerst op de hoogte te brengen. Omdat ze zo een betere dekmantel hadden. Het verhaal is misschien opmerkelijk, de film - hoewel van Assayas (Clouds of Sils Maria, Personal Shopper) - een stuk minder. Daarvoor is het te rechttoe rechtaan gefilmd, blijven de talloze personages te schetsmatig, en kun je te vaak zien dat Assayas met een zeer bescheiden budget moest werken.

The Lighthouse

2019 | Drama, Horror

Verenigde Staten 2019. Drama van Robert Eggers. Met o.a. Robert Pattinson, Willem Dafoe, Valeriia Karaman en Logan Hawkes.

New England, 1890. Vuurtorenwachters Thomas (Dafoe) en Ephraim (Pattinson) zullen samen een maand moeten doorbrengen in een verlaten vuurtoren op een afgelegen eiland. Het wordt een onvergelijkbare battle of wills, waarbij koortsdroom en werkelijkheid regelmatig in elkaar overvloeien. Eggers, die het scenario samen met zijn broer Max schreef, koos voor filmen in zwart-wit en schreef de rollen van Thomas en Ephraim met Dafoe en Pattinson in gedachten. The Lighthouse is heel anders van toon (veel luider en barokker) dan Eggers’ debuutfilm, culthit The Witch (2015), maar even beklemmend en unheimisch.

The Invisible Life of Euridice Gusmao

2019 | Drama

Brazilië/Duitsland 2019. Drama van Kamir Aïnouz. Met o.a. Julia Stockler, Carol Duarte, Flávia Gusmão, António Fonseca en Nikolas Antunes.

Je zou dit Braziliaanse melodrama, gebaseerd op de succesvolle roman van Martha Batalha, een psychologische variant op een rampenfilm kunnen noemen: regisseur Aïnouz introduceert een paar sympathieke personages en laat zijn publiek vervolgens twee uur in gefascineerde afschuw toekijken hoe hun wereld stukje bij beetje wordt vernietigd. Slachtoffers zijn de zusjes Eurídice en Guida, die in het Rio de Janeiro van de jaren vijftig op allerlei manieren worden onderdrukt door nare machomannen. Knap spel, aangrijpende epiloog, maar man man man, wat een misère.

Ad Astra

2019 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Drama, Mysterie

Brazilië/Verenigde Staten/China 2019. Sciencefiction van James Gray. Met o.a. Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Liv Tyler, Ruth Negga en Donald Sutherland.

Astronaut Roy McBride (Pitt) heeft een hartslag die nooit boven de 80 komt. Ook niet – zoals in de adembenemende eerste scène van de film – wanneer hij van een kilometerslange antenne naar de aarde valt. Maar die hartslag is zo laag omdat Roy zich nooit toestaat iets te voelen. Wat hem helpt bij zijn werk, maar heeft geleid tot een leeg en eenzaam leven. Pas wanneer hij zijn dood gewaande vader (ook astronaut) achterna reist naar het einde van het sterrenstelsel, kruipt die hartslag langzaam omhoog. Het indrukwekkende camerawerk in dit intrigerende, introspectieve sf-drama is van de Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema.

Tarde para morir joven

2018 | Drama

Chili/Brazilië/Argentinië/Qatar 2018. Drama van Dominga Sotomayor Castillo. Met o.a. Demian Hernández, Antar Machado, Magdalena Tótoro, Matías Oviedo en Andrés Aliaga.

Chili 1990. De zestienjarige Sofía brengt met leeftijdgenoot Lucas en andere kinderen haar laatste zomervakantie bij haar vader door in een hippiekolonie net buiten Santiago. Een intieme, bitterzoete coming of age in dromerig licht die het einde van een idyllische jeugd inluidt. Disharmonie schemert door in incidenten met de watertoevoer, een inbraak en een vermiste hond, die langzaam het ware gezicht van de bewoners en de buitenwereld tonen. Paradijselijke nostalgie door een merkbaar vrouwelijk perspectief, met een tikkeltje voorspelbare afloop.

Call Me by Your Name

2017 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten/Italië/Frankrijk/Brazilië 2017. Drama van Luca Guadagnino. Met o.a. Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg, Esther Garrel en Amira Casar.

Het is zomer 1983. De 24-jarige Amerikaanse onderzoeksassistent Oliver (Hammer) komt naar Noord-Italië om professor Perlman bij te staan. En maakt grote indruk op diens zeventienjarige zoon Elio (een uitstekende Chalamet), die tot zijn eigen schrik en verbazing verliefd wordt op Oliver. Met prijzen overladen verfilming van André Acimans gelijknamige roman door de Italiaan Guadagnino (bekend van I Am Love en A Bigger Splash). Alle lof is begrijpelijk, want Call Me by Your Name is een fantastische film. Sprankelend, intiem en eerlijk.

A Ciambra

2017 | Drama

Italië/Frankrijk 2017. Drama van Jonas Carpignano. Met o.a. Pio Amato, Koudous Seihon en Damiano Amato.

De Roma-familie Amato woont met vier generaties in een Zuid-Italiaanse krottenwijk. Wanneer de vader en oudste zoon worden gearresteerd, moet de 14-jarige Pio moeilijke keuzes maken voor zijn familie. Een realistisch coming of age-drama, geproduceerd door Martin Scorsese.

Patti Cake$

2017 | Drama

Verenigde Staten 2017. Drama van Geremy Jasper. Met o.a. Danielle Macdonald, Bridget Everett, Siddharth Dhananjay en Mamoudou Athie.

De volslanke, witte Patricia Dombrowski (Macdonald) droomt van een carrière als rapster. Zodat ze kan ontsnappen aan de deprimerende werkelijkheid van haar leven in de sloppenwijken van New Jersey. Maar dan moet ze wel eerst afrekenen met de vooroordelen van iedereen om haar heen. Inclusief haar egocentrische, alcoholische moeder. Regiedebuut van videoregisseur Jasper is even aanstekelijk als onwaarschijnlijk. Sfeer en locaties voelen authentiek, maar de plot is te sprookjesachtig om serieus te kunnen nemen. Waarmee de film tussen wal en schip is terechtgekomen.

The Witch

2015 | Horror, Mysterie

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk/Canada/Brazilië 2015. Horror van Robert Eggers. Met o.a. Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie en Harvey Scrimshaw.

Intrigerend en subtiel speelfilmdebuut van Robert Eggers over een puriteinse familie in het New England van de 17de eeuw. Ze zijn verbannen naar de rand van een onheilspellend bos, waar (naar verluidt) een heks ronddwaalt. Eggers heeft een achtergrond als production designer en dat is goed aan de film af te zien. De kindacteurs spelen bijzonder realistisch, waardoor de teloorgang van de familie des te meer indruk maakt.

Love

2015 | Romantisch drama

Frankrijk/België 2015. Romantisch drama van Gaspar Noé. Met o.a. Karl Glusman, Aomi Muyock en Klara Kristin.

Er zijn erecties, trio's en een orgie, en er is een 3D-zaadlozing recht in de camera. Maar Love is geen porno. Een Amerikaanse filmstudent in Parijs heeft een gepassioneerde verhouding met een mooie Française, maar verziekt de hele boel omdat hij zijn handen niet thuis kan houden. Het gedroomde trio met het buurmeisje blijkt desastreuze gevolgen te hebben. Love is een 21ste-eeuwse sardonische versie van An American in Paris, Minnelli's klassieke musical over een tragische driehoeksverhouding. Niet zo heftig als Noé's Irreversible, wel even zwartgallig over het menselijk vermogen om lief te hebben.

Night Moves

2013 | Thriller

Verenigde Staten 2013. Thriller van Kelly Reichardt. Met o.a. Jesse Eisenberg, Dakota Fanning en Peter Sarsgaard.

Onderkoelde thriller over drie eco-terroristen die een aanslag op een dam voorbereiden, geregisseerd door de Amerikaanse Reichardt (Wendy and Lucy, Meek's Cutoff), liefhebster van traag uitgesponnen, verstilde verhalen over getroebleerde individuen in de marges van de maatschappij. Night Moves is misschien wel de minste film binnen haar vijfdelige oeuvre: het blijft te veel bij observeren, zonder dat je de gedachtewereld van het geradicaliseerde drietal wordt binnengelokt. Maar in het scheppen van sfeer en spanning met zeer beperkte middelen, blijft Reichardt een absolute meester.

Frances Ha

2012 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 2012. Komedie van Grace Gummer en Noah Baumbach. Met o.a. Greta Gerwig, Mickey Sumner, Adam Driver, Charlotte D'Amboise en Michael Esper.

De 27-jarige Frances is een moderne New Yorkse danseres met de speelsheid van een vlinder en de elegantie van een ladder. Met haar hartsvriendin Sophie deelt ze een appartement, 'als een lesbisch koppel dat geen seks meer heeft'. Maar dan verhuist Sophie om haar eigen weg te vinden, waarna Frances dankzij vele verhuizingen alle hoeken van New York ziet. Speelse, bitterzoete komedie over modderende 'millennials', geschreven door hoofdrolspeelster Greta Gerwig, samen met Noah Baumbach (Greenberg), die ook regisseerde.