Frédéric Devresse is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Il Maestro

1988 | Oorlogsfilm, Drama

Frankrijk/België 1988. Oorlogsfilm van Marion Hänsel. Met o.a. Malcolm McDowell, Charles Aznavour, Francis Lemaire, Pietro Pizzuti en Carmela Locantore.

McDowell speelt een jonge joodse getalenteerde, toekomstige dirigent, Goldberg, die tijdens de oorlog onderduikt in een Noord-Italiaans klooster, en opgescheept wordt met Aznavour, een irritante, derderangs musicus. Als er een vrouw, Ferréol, in het spel komt, ontstaan er diepgaande onderhuidse wrijvingen. Tijdens de bevrijding weet McDowell de Amerikaanse bevrijders over te halen Aznavour op transport te zetten naar het Zuiden van Italië, en zich zo te ontdoen van zijn rivaal. Als hij tien jaar later - inmiddels een vermaard dirigent - Aznavour als de paukenist van het gastorkest terugziet, kan hij niet meer optreden. Alle trauma's van weleer komen naar boven. Een aardig drama, losjes gebaseerd op de novelle van Mario Soldati La gaccia verde en de derde film van de regisseur.

Ciné-Romance

1977 |

België 1977. Jean-Marie Degesves.

Een kind-moeder verdeelt haar tijd tussen haar baby en haar werk als verkoopster in een warenhuis. Gefrustreerd door dit leven, ontvlucht ze voortdurend de werkelijkheid om zich in het universum van de foto-romans te storten. Deze onhandige tv-film zit vol met goede bedoelingen, maar de vertolking van enkele onbekende acteurs is niet al te best en de film kan de vergelijking met LO SCEICCO BIANCO van Federico Fellini niet doorstaan: Fellini's film die in 1952 gemaakt werd, doet moderner aan dan deze film! Anonieme actrice.