Joel Tobeck is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Eagle vs Shark

2007 | Romantische komedie

Nieuw-Zeeland 2007. Romantische komedie van Taika Waititi. Met o.a. Loren Horsley, Jemaine Clement, Joel Tobeck en Taika Waititi.

De Joods-Maorische komiek/schilder/filmmaker die zich afwisselend Cohen en Waititi laat noemen, trok de aandacht toen hij in 2005 een Oscarnominatie kreeg voor een korte film en tijdens de uitreiking op tv in slaap viel. Eagle vs Shark is zijn speelfilmdebuut, ontwikkeld tijdens een Sundance-filmcursus en duidelijk gericht op het publiek dat Amerikaanse culthits als Napoleon Dynamite en Me and You and Everyone We Know kan waarderen. De romantische komedie over twee verliefde nerds die wraak nemen op een voormalige pestkop bevat grappige momenten, maar het is wel erg dik aangezet allemaal.

Lawless

1999 | Misdaad, Mysterie

Nieuw-Zeeland 1999. Misdaad van Chris Martin-Jones. Met o.a. Angela Marie Dotchin, Ross Duncan, Joel Tobeck, Calvin Tuteao en Tahei Simpson.

LAWLESS is ge[KA3]inspireerd op een gelijknamige tv-serie met dezelfde hoofdpersonage, John Lawless (Smith), die voor zijn beroep als detective er twee identiteiten in twee steden met twee verschillende levens op na houdt - een soort aardse superman dus. Hierdoor kan hij zich gemakkelijk in dubieuze kringen bewegen. Het gevolg is, dat als hij juist aan zijn `laatste` grote zaak werkt, verdacht wordt van een overval. Zijn vrouw Marla (Brady) wil niks meer van hem weten, en zijn 'grote' zaak wordt dus het bewijzen van zijn eigen onschuld. John kon zich dus niet terugtrekken zoals hij dat wenste. Er kwam dus een vervolg op deze film, getiteld LAWLESS: DEAD EVIDENCE, waarin John opnieuw probeert te kappen met zijn oude bestaan. Het scenario van Gavin Strawhan was natuurlijk niet bedoeld voor één film en men hoopte meerdere tv-films te kunnen maken, toen de tv-serie het moest laten afweten. Niets meer, maar ook niet minder dan andere films van dit kaliber.

Memory And Desire

1998 | Drama, Romantiek

Nieuw-Zeeland 1998. Drama van Niki Caro. Met o.a. Yuri Kinugawa, Eugene Nomura, Grant Rosoman, Ian Hughes en Yoko Narahashi.

De succesvolle ambtenaar Keiji wordt verliefd op de iets oudere secretaresse Sayo. Om aan de druk van zijn standsbewuste moeder te ontsnappen, trouwt het paar stiekem in Nieuw-Zeeland. Ze genieten van hun gevoelens voor elkaar, maar dan komt Keiji om bij het surfen. In Japan wordt Sayo vervolgens met minachting onthaald door Mrs. Nakajima. Wanhopig reist Sayo opnieuw af naar Nieuw-Zeeland om op het strand dichtbij de geest van haar overleden echtgenoot te zijn

Topless Women Talk About Their Lives

1997 | Komedie

Nieuw-Zeeland 1997. Komedie van Harry Sinclair. Met o.a. Danielle Cormack, Joel Tobeck, Ian Hughes, Willa O'Neill en Shimpal Lelisi.

Ant schrijft een filmscenario over topless vrouwen, Liz is zwanger, vergeet abortus te plegen en weet nog niet welke vader ze bij het kind zal kiezen. Geoff leert zichzelf breien en Pue hoopt dat iedereen altijd aardig doet. Regisseur Harry Sinclair bedacht een mozaïekachtige structuur, waarin met ironie naar het moderne leven van een aantal vriendinnen in Auckland wordt gekeken. (IdH/VPRO Gids)