Karel Augusta is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

La peur

1992 | Drama

Frankrijk/Italië 1992. Drama van Daniel Vigne. Met o.a. Marianne Basler, Hanns Zischler, Cinzia De Ponti, Nicola Farron en Maurice Baquet.

Overspelige Basler, moeder van twee kinderen en de vrouw van de bekende Weense advocaat Zischler, bedriegt haar echtgenoot met de jonge concertpianist Farron, die haar les geeft. Als ze zich voorgenomen heeft niet meer stout te zijn, wordt ze geconfronteerd met De Ponti, die zegt de ma[KA4]itresse van haar leraar te zijn en zij begint Basler te chanteren. Basler vreest een schandaal en staat doodsangsten uit. Victor Ha[KA3]im bewerkte voor de tv-verfilming het korte verhaal [KL]Angst[KLE] van Stefan Zweig tot scenario. De sfeer van het tijdperk (1933) en de fraaie produktiewaarden verheffen dit supersentimentele drama enigszins. De mooie fotografie is van Vladimir Smutny. Onder dezelfde titel reeds eerder verfilmd door Robert Rosselini in 1954.

Kanarád Do Deste II - Prbeh Z Brooklynu

1992 | Misdaad, Actiefilm

Tsjechoslowakije 1992. Misdaad van Jaroslav Soukup. Met o.a. Lukás Vaculik, Sagvan Tofi, Simona Krainová, Marek Vasut en Karel Augusta.

Aardige film over het disco- en drugswereldje in Praag met forse knipogen naar werk van westerse collegae. Regisseur Soukup schreef zijn eigen scenario.

Poklad rytire miloty

1989 | Familiefilm, Avonturenfilm

Tsjechoslowakije 1989. Familiefilm van Eugen Sokolovsky jr.. Met o.a. Marian Hluzin, Jaroslav Tomana, Kristina Madericova, Lubor Tokos en Karel Augusta.

Twee broertjes en hun oudere zus hebben het geluk dat ze de zomervakantie op een oude burcht mogen doorbrengen waar hun opa beheerder is. Ze mijmeren over een schat die ooit door een roofridder verborgen is, en ze gaan op onderzoek uit. In plaats daarvan zien ze een geheimzinnige figuur, die een kostbare Chinese vaas omruilt voor een waardeloze kopie. Verdacht wordt een aanwezige geleerde en een antiekliefhebber. De jongens ontmaskeren de ware dief. Geijkte wie-is-de-dader film gecombineerd met een vleugje avontuur en historie, want het voormalige Tsjechoslowakije was rijk aan overblijfselen uit middeleeuwse en latere tijden.

Kamarád do deště

1988 | Komedie, Misdaad

Tsjechoslowakije 1988. Komedie van Jaroslav Sokoup. Met o.a. Sagvan Tofi, Lukáš Vaculik, Beata Andraszewicz, Karel Augusta en Andrej Hryc.

Een dolle komedie over twee vrienden die, om de gestolen opbrengst van een restaurant terug te krijgen, zich bezig gaan houden met chantage en bedrog. De belangrijkste attractie in deze film is het getalenteerde duo Tofi en Vaculik.

Přiště budeme chytřejši, staroušku!

1983 | Komedie

Tsjechoslowakije 1983. Komedie van Petr Schulhoff. Met o.a. Karel Augusta, František Peterka, Helena Ruzicková, Jaroslav Heyduk en Antonin Hardt.

Krankzinnige satirische film over twee schurken die net uit de gevangenis komen en merken dat eerlijk werk onmogelijk is in het algemeen aanvaarde systeem van de dubbele moraal. Ze zijn gedwongen tot criminele handelingen, met droevige gevolgen. Regisseur Schulhoff vervolgt met succes zijn reeks grappige en groteske schetsen van de 'barsten in de socialistische werkelijkheid'. Dank zij het komische duo Augusta en Peterka barst de film van energie.

Vitr v kapse

1982 | Familiefilm, Komedie

Tsjechoslowakije/Tsjechië 1982. Familiefilm van Jaroslav Soukup. Met o.a. Lukáš Vaculík, Sagvan Tofi, Ivana Andriová, Zora Ulla Kesslerová en Ilona Svobodová.

Wie van school af komt, denkt klaar te zijn voor het leven. Niets is echter minder waar, zoals de twee helden zullen ondervinden. Ze moeten nog leren leven, in hun baan in de fabriek, in hun liefdesleven en in hun verhoudingen tot hun familieleden. Een lichtvoetige prent over jonge mensen die de maatschappij ingeworpen worden, ervan overtuigd dat alles tot een grap te herleiden is. Ze komen dan ook doorlopend in botsing. Een Tsjechische variante op het geliefkoosde thema van de films van John Hughes maar dan voorzien van een veel delicatere soort humor, met een ernstige ondertoon. De overwegend jonge cast leeft zich uitstekend in hun rol in. Het scenario werd geschreven door Soukup en Miroslav Vaic. Fotografie van Jaromír Sofr.

Krakonoš a Lyžníci

1980 | Familiefilm, Avonturenfilm

Tsjechoslowakije 1980. Familiefilm van Věra Plívova-Šimkova. Met o.a. Ondrej Havelka, Karel Heřmánek, Jiri Prymek, Karel Augusta en Jiri Zahajsky.

In een klein Tsjechisch dorpje had men tegen het einde van de 19e eeuw nog nooit iemand op skis gezien. De eerste skiër leek door de lucht te vliegen en werd door de dorpstong verbonden met de legendarische figuur uit de titel, maar de douane kwam er algauw achter dat ze te maken hadden met een nieuwe vorm van smokkelen. Een spannende jeugdfilm en de negende van de regisseur.

Na pytlácké stezce

1979 | Familiefilm, Avonturenfilm

Tsjechoslowakije 1979. Familiefilm van Václav Gajer en Vaclav Gajer. Met o.a. Tómaš Holý, Gustáv Valasch, Josef Kemr, Vaclav Sloup en Karel Augusta.

De tweede film, na POD JEZECVI SKALOU uit 1978, in een serie over de twaalf-jarige schooljongen Vasek, die de schoonheid van de natuur ontdekt. Hij wil liever niet naar het buitenland op vakantie maar kiest voor het bos waar zijn opa jachtopziener is, en samen komen zij een stroper op het spoor. Een onderhoudend en prachtig gefilmd avontuur voor kinderen. Scenario van Josef Pohl en de regisseur. Camerawerk van Rudolf Milič.

Pani kluci

1976 | Familiefilm, Avonturenfilm

Tsjechoslowakije 1976. Familiefilm van Verá Plivová-Šimková. Met o.a. Michal Dymek, Jitka Ohslupnik, David Vléck, Bohumil Luxik en Iva Janžurová.

Naar Tom Sawyer van Mark Twain is dit een avonturenfilm voor jongens. De lotgevallen en dolligheden van vier jongens worden uit de doeken gedaan. Na allerlei kattekwaad besluiten ze de gemeente in rep en roer te brengen door te doen alsof ze in de rivier te zijn verdronken. Wanneer ze tijdens hun eigen begrafenis tevoorschijn komen met het geld, gestolen uit de bank, wacht hun eerder een beloning dan straf. Niet zo vakkundig als we gewoon zijn van dit soort Tsjechische films, maar toch goed amusement. Het camerawerk is van Emil Sirotek.

Princ Bajaja

1971 | Familiefilm, Fantasy

Tsjechoslowakije/Tsjechië 1971. Familiefilm van Antonín Kachlík en Anton´n Kachl´k. Met o.a. Ivan Palúch, Magda Vasáryová, Fero Velecký, Gustav Opočenský en Karel Augusta.

Een eenvoudige jongeman trekt de wereld in, op zoek naar fortuin en geluk. Onderweg bestrijdt hij het onrecht en hij komt in conflict met een sluwe graaf. Hij ontmoet een mooie prinses waarop hij verliefd wordt. Een orakel vertelt hem dat hij in dienst moet gaan van de koning, vermomd als een stomme tuinknecht. Huwelijkskandidaten melden zich. Onder hen ook de graaf, die alleen maar uit is op macht en fortuin. De jongen moet heel wat moeilijkheden overwinnen. Hij moet de graaf ontmaskeren, onderweg de prinses bevrijden van een draak en het koninkrijk redden. Pas dan krijgt hij de hand van de mooie prinses als beloning. Een sprookje zoals er dertien in een dozijn bestaan, niet al te opwindend in beeld gebracht en met een draak die zou sterven van het lachen als hij zichzelf zag. Acteerprestaties zijn evenmin hoogstaand. Eva Košlerová bewerkte het sprookje van Božena Nemcová. In beeld gebracht door Jiří Macák.