José Gálvez is acteur.
Er zijn 16 films gevonden.

Cateto a babor

1970 | Komedie, Drama

Spanje 1970. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Alfredo Landa, José Gálvez, Florinda Chico, María Enriqueta Carballeira en José Sacristán.

Een simpele dorpeling kan zich in militaire dienst niet losmaken van zijn zesjarig broertje. Een onuitstaanbare kopie van RECLUTA CON NI[KA6]NO, maar nu doorspekt met melodramatische elementen (zoals een blinde vrouw waarop de hoofdpersoon verliefd wordt).

Estrategia matrimonio

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Alberto Gout. Met o.a. Silvia Pinal, Joaquin Cordero, Enrique Rambal en José Gálvez.

Een meisje is ervan overtuigd dat geld het allerbelangrijkste is in het leven en besluit vier miljonairs met een verschillend karakter te verleiden, met het plan om met een van hen te trouwen. De film kwam uit na de dood van Gout. Het verhaal is duidelijk geïnspireerd door HOW TO MARRY A MILLIONAIRE van Jean Negulesco. Een beetje truttig, maar toch wel aardig en degelijk gemaakt.

Nosotros los jóvenes

1965 | Komedie, Musical

Mexico 1965. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. Julissa, Enrique Lizalde, Elizabeth Campbell en José Gálvez.

Een jongen wordt verliefd op een Amerikaans meisje, maar de vader van de jongen probeert deze liefde op alle mogelijke manieren te dwarsbomen. Een komische musical met melodramatische inslag.

Los Cuervos están de luto

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Francisco Del Villar. Met o.a. Silvia Pinal, Kitty De Hoyos, Nasciso Busquets en José Gálvez.

De erfgenamen van een oude vrek die op het punt staat te overlijden, maken ruzie. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Hugo Argüelles waarin het verdwijnen van morele waarden wordt gesignaleerd in een verpakking van zwarte humor. Een kille en trage film, het debuut van de regisseur.

El indomable

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Rafael Baledón. Met o.a. Gastón Santos, Abel Salazar, Alma Delia Fuentes en José Gálvez.

Een pokerspeler zweert zijn vriend te zullen wreken die bij een ruzie is neergeschoten. Een overdreven melodramatische western met af en toe wat humor. Er zitten zeer complexe scènes in, die overigens de minst interessante zijn.

Marcelo y María

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Agustín Martínez Solares, Ana Martín, Enrique Rocha en José Gálvez.

De tragische geschiedenis van twee jonge geliefden. Een melodrama met de pretenties van een tragedie, vagelijk geïnspireerd op Daphnis y Cloe van Lucio Apuleyo.

Cada voz lleva su angustia

1964 | Drama

Colombia/Mexico 1964. Drama van Julio Bracho. Met o.a. José Gálvez, Enrique Pontón, Lyda Zamora en Carlos Muñóz.

In een dorp in de Colombiaanse Andes wordt in een hut het verkoolde lichaam ontdekt van een kreupele man en enkele meters verderop het lichaam van een jongen. Een sociaal drama, gebaseerd op een novelle van Jaime Ibáñez, dat weinig succes had.

Semáforo en rojo

1963 | Thriller

Colombia/Mexico 1963. Thriller van Julián Soler. Met o.a. Ofelia Montesco, Roberto Cañedo, José Gálvez en Enrique Pontón.

Een bende bereidt een perfecte roof voor, maar alles mislukt. Een rampzalige kruising tussen RIFIFI CHEZ LES HOMMES en SOBRETODO.

He matado a un hombre

1963 | Drama

Mexico 1963. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Fernando Soler, Maricruz Olivier, Guillermo Murray en José Gálvez.

Tweede deel van de serie [KL]El jurado resuelve[KLE], waarin een jury zijn oordeel moet uitspreken over een moord. Net als zijn voorganger verdeeld in drie episodes: [KLE]He matado un hombre, El doctor Osaki[KLE] en [KLE]Primero mis hijas[KLE]. Ondanks het goede plot geen goede film. Het laatste deel heet: AMOR DE ADOLESCENTE (ook bekend als DESNUDOS ARTISTICOS).

Amor de adolescente

1963 | Drama

Mexico 1963. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Fernando Soler, Ofelia Montesco, Fernando Luján en José Gálvez.

Dit derde en laatste deel van [KL]El jurado resuelve[KLE] bestaat uit drie episoden (Amor de adolescente of Desnudos artisticos, La baraja indiscreta en Desnudo anónimo) en is doorspekt met flashbacks. Ook bekend als DESNUDOS ARTISTICOS.

Macario

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Ignacio López Tarso, Pina Pellicer, Enrique Lucero en José Gálvez.

In het Mexico van de koloniale tijd krijgt een Indiaan een visioen van God, de duivel en de dood. Een vreemd sociaal allegorisch drama, gemaakt door een regisseur gespecialiseerd in soap operas.

El Ultimo mexicano

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Demetrio González, Luz María Aguilar, Carlos López Moctezuma en José Gálvez.

Als Texas in handen valt van de VS, wil een Mexicaan de streek niet verlaten en besluit zich te verschansen in een hacienda in Guanajuato. Ondanks dat het hier gaat om een mengelmoes van een western en een avonturenfilm, maakt de film helemaal geen slechte indruk, ondanks dialogen waaraan geen einde lijkt te komen.

El Pandillero

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Germán 'Tin Tan' Valdés, Virma González, Tito Junco en José Gálvez.

Een bende gangsters contracteert onder valse voorwendsels een schrijver van hoorspelen om een script te schrijven waarmee zij de slag van hun leven denken te kunnen slaan. Een moralistische satire in de trant van DU RIFIFI CHEZ LES HOMMES van Jules Dassin, uitstekend geregisseerd en vermakelijk, hoewel de komische kwaliteiten van 'Tin Tan' enigszins te lijden hebben onder de strakke regie.

El Misterio de la cobra

1958 | Mysterie

Mexico 1958. Mysterie van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Ramón Gay, Rosa Arenas, Rosa Carmina en José Gálvez.

In Bombay moet een beroemde detective de mysterieuze dood van een aantal meisjes ten gevolge van een beet van een cobra onderzoeken. Een interessant verhaal, gebaseerd op de avonturen van hoorspelheld Carlos Lacroix.

Vainilla, bronze y morir

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Rogelio A. González. Met o.a. Elsa Aguirre, José Gálvez, Ignacio López Tarso en Luz María Aguilar.

Een rijk meisje wordt verliefd op een arme beeldhouwer, maar moet trouwen met een rijke ingenieur. De regisseur had meer oog voor de camera dan voor het verhaal, met als gevolg een mislukte film met mislukte rollen.

El Rey de México

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Resortes, Silvia Derbez, Elda Peralta en José Gálvez.

Om een sensationele reportage te maken laat een journalist een arme drommel een week lang op zijn kosten een luxueus leven leiden. Een middelmatige en overdreven moraliserende film.