Elda Peralta is acteur.
Er zijn 20 films gevonden.

El Esqueleto de la señora Morales

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Arturo de Córdova, Amparo Rivelles, Elda Peralta en Guillermo Orea.

Een maniakale vrouw maakt haar man en de mensen die haar omringen het leven onmogelijk. Gebaseerd op een vrij onbekende roman van Arthur Machen, waar González een schitterende zwarte komedie van wist te maken, die nogal wat gelijkenissen vertoont met EL van Buñuel. Een zeer goede film, niet alleen vanwege de humor, maar ook om de satirische aspecten.

Dos gallos en palenque

1959 | Komedie, Musical

Mexico 1959. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Eulalio 'Piporro' González, Guillermo Rodríguez Blanco, Elda Peralta en Oscar Ortíz de Pinedo.

Na gestreden te hebben om de liefde van een vrouw moeten twee mannen genoegen nemen met twee andere meisjes, als de eerste met en rijke magnaat trouwt. Een toeristische lofzang op Mexico en Venezuela, waar deze matige film werd opgenomen.

Cuando !Viva Villa! es la muerte

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Ismael Rodríguez. Met o.a. Pedro Armendáriz, Alma Rosa Aguirre, Elda Peralta en Carlos López Moctezuma.

Vervolg op PANCHO VILLA Y LA VALENTINA, eveneens bestaande uit zeven episoden uit het leven van Pancho Villa, en net zo middelmatig als zijn voorganger.

Que noche aquella

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Iñigo de Martino. Met o.a. Carlos López Moctezuma, Elda Peralta, Fernando Casanova en Raúl Meraz.

Een vader en moeder proberen de schone schijn op te houden door hun kinderen goede huwelijken te laten doen. Tweede en (gelukkig) laatste film van Iñigo de Martino. Slecht.

Maratón de baile

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van René Cardona. Met o.a. Alfonso 'Pompín' Iglesias, Leonor Llausás, Elda Peralta en Raúl Meraz.

Er wordt een dansmarathon gehouden waar de meest uiteenlopende mensen op af komen: de een omdat hij geld nodig heeft om zijn kind te laten opereren, anderen omdat ze geld nodig hebben om te kunnen trouwen. Het was Cardona er in deze film niet om te doen om de marathondansers op de korrel te nemen, maar om ze in te passen in het genre van het melodrama. Het resultaat was een ridicule smartlap.

Aquí está Heraclio Bernal

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Roberto Gavaldón. Met o.a. Antonio Aguilar, Elda Peralta, Rodolfo Landa en Domingo Soler.

Een mijnwerkersfamilie moet het opnemen tegen een bende bandieten die zich van hun mijn meester willen maken. Eerste film van een trilogie die resulteerde in een van de meest interessante dankzij zijn technische soberheid die goed ondersteund door het uitstekende camerawerk in zwart-wit van Gabriel Figueroa.

El Aguila Negra vs. los diablos de la pradera

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van Ramón Peón. Met o.a. Fernando Casanova, Elda Peralta, Martha Valdés en Freddy Fernández.

De 'Aguila Negra' neemt het weer op tegen een dorpstiran die een hele streek in zijn macht heeft. Inferieur aan zijn voorganger EL AGUILA NEGRA EN LA LEY DE LOS FUERTES.

La Pantera Negra

1955 | Western

Mexico 1955. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Elda Peralta, Agustín Isunza en Chelo Pastor.

'El Rayo' en zijn helper 'El Tejón' moeten het opnemen tegen een bende struikrovers, die aangevoerd worden door een gemaskerde vrouw, 'La Pantera Negra'. Een middelmatige western en de zesde in rij rond de avonturen van 'El Rayo'.

El Rey de México

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Resortes, Silvia Derbez, Elda Peralta en José Gálvez.

Om een sensationele reportage te maken laat een journalist een arme drommel een week lang op zijn kosten een luxueus leven leiden. Een middelmatige en overdreven moraliserende film.

Música, espuelas y amor

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Ramón Peón. Met o.a. Antonio Aguilar, Evangelina Elizondo, Sara Montes en Elda Peralta.

Een ranchero stuurt zijn dochter naar de stad om piano te studeren, maar als zij haar debuut maakt als orkestleidster, zangeres en danseres in een musical, komt haar vader haar weer terughalen. Een soort vaudeville, maar dan van het platteland.

El Rayo justiciero

1954 | Western

Mexico 1954. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Elda Peralta, Agustín Isunza en Víctor Alcoces.

Vanwege de moord op een mijnwerker komen twee agenten in een dorp aan; één van hen heeft de bijnaam 'El Rayo'. Zwakke film met enkele goede rollen.

El Gavilán vengador

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Elda Peralta, Agustín Isunza en José Eduardo Pérez.

Op een ranch die onveilig wordt gemaakt door een bende veedieven, komt een geheimzinnige gemaskerde een eind maken aan het bandietendom. Brutaal plagiaat (en uitermate zwak, ook dat nog) van LA MARCA DEL ZORRO.

Chucho el Roto

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Elda Peralta, Clavillazo en José Baviera.

Na zijn ontsnapping uit de gevangenis, waar hij onterecht was opgesloten, vormt een man een bende, die de rijken berooft om de armen te helpen. Tweede versie van de in 1934 door Gabriel Soria opgenomen film. Routineus, langdradig en volkomen clichématig.

Pobre huerfanita

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Resortes, Lila Martínez en Elda Peralta.

Een ongelukkig weesmeisje zoekt een huis. Het typisch Mexicaanse melodrama, deze keer sterk beïnvloed door de stomme films van Chaplin.

Mi adorada Clementina

1953 | Komedie, Fantasy

Mexico 1953. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Marga López, Joaquín Pardavé, Tony Aguilar en Elda Peralta.

Om het huwelijk van haar kleindochter te redden besluit de overleden grootmoeder zich in haar te re[KA3]incarneren. Een herverfilming van de Argentijnse film EL RETRATO (1943), sympathiek maar slecht geregisseerd.

Legítima defensa

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Carmen Montejo, Roberto Cañedo, Luis Aldás en Elda Peralta.

Een van moord verdachte man wordt vrijgesproken als zijn onschuld is bewezen. Bij thuiskomst blijkt dat zijn vrouw dood en zijn dochters geprostitueerd zijn. Dit goede drama werd gebaseerd op feiten.

La Calle de los amores

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Esther Fernández, Armando Calvo, Elda Peralta en Luis Beristáin.

De echtgenote van een 'Don Juan' vergeeft diens avontuurtjes en doet alsof ze niets in de gaten heeft. Middelmatige film die volledig uit de toon valt gezien het jaar waarin hij uitkwam.

Apasionada

1952 | Misdaad

Mexico 1952. Misdaad van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Jorge Mistral, Leticia Palma, Miguel Torruco en Elda Peralta.

Een oud-strijder die zijn geheugen heeft verloren wordt beschuldigd van een juwelenroof in deze zwakke maar toch interessante film.

Trotacalles

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Matilde Landeta. Met o.a. Miroslava, Ernesto Alonso, Isabela Corona en Elda Peralta.

Een hoertje wordt aangerand door haar zwager. Deze ontdekt op zijn beurt dat zijn vrouw een minnaar heeft. De derde en laatste film van Landeta, net zo middelmatig en conventioneel als de rest van haar films.

Salón de belleza

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Emilio Tuero, Rita Macedo, Elda Peralta en Andrea Palma.

Een jonge bediende van een schoonheidssalon is verliefd op een eenvoudige arbeider, maar die is verliefd op een collega van haar, die echter overlijdt bij een abortus. Geforceerd, pijnlijk en wreed.