Maricruz Olivier is acteur.
Er zijn 24 films gevonden.

Un dorado de Pancho Villa

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Emilio Fernandez. Met o.a. Emilio Fernandez, Maricruz Olivier, Carlos López Moctezuma en Sonia Amelio.

Als de revolutie van Pancho Villa is afgelopen, keert een van zijn officieren terug naar zijn dorp. Hij ontdekt dat zijn verloofde getrouwd is met de dorpstiran. 'Maatschappijkritiek' van Fernandez, die echter niet boven het melodrama uitkomt. Het camerawerk is opvallend goed en de acteerprestaties zijn redelijk.

El derecho de nacer

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Tito Davison. Met o.a. Aurora Bautista, Julio Alemán, Fernando Soler en Maricruz Olivier.

Een arts probeert een ongehuwde moeder ervan te overtuigen dat ze geen abortus moet plegen. Dan vertelt ze hem haar tragische levensverhaal. De tweede bewerking van de roman van Felix. B. Caignet. Men probeerde de film wat meer cachet te geven met een Spaanse actrice in de hoofdrol en grotere lengte dan gebruikelijk, maar het is toch een slecht melodrama geworden.

El caballo bayo

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van René Cardona. Met o.a. Antonio Aguilar, Maricruz Olivier, Jaime Fernández en Alejandro Reyna.

Een jongen en zijn vader komen in een dorp, waar vervolgens de vader wordt vermoord. Een vrouw komt de jongen te hulp en samen gaan ze op zoek naar de schat van generaal Villa. Gebaseerd op een populair liedje van José Albarrán. De regie is slecht maar de dialogen zijn uitstekend. De film bestaat uit de episoden La muerte en la ciénaga, El oro del rencor en Amarga riqueza

Como pescar marido

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Maricruz Olivier, Joaquín Cordero, Fanny Cano en Jorge Rivero.

De verschillende listen die een aantal mensen verzint om met de ideale partner te kunnen trouwen. Slecht plagiaat van HOW TO MARRY A MILLIONAIRE. De vrouwen gedragen zich uitdagend omwille van het keurige doel, dat wil zeggen, het huwelijk. Zeer moralistisch.

Adiós cuñado

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. César Costa, Maricruz Olivier, Alma Delia Fuentes en Rafael del Río.

Een populaire zanger ziet zich gedwongen voor vader te spelen voor zijn vier zusters, die hij moet uithuwelijken. Daarbij doet zich een probleem voor: hij moet zorgen dat ze allemaal maagd blijven tot ze getrouwd zijn. Belachelijk, zeer macho en vol liedjes.

La muerte es puntual

1965 | Misdaad

Mexico 1965. Misdaad van Sergio Véjar. Met o.a. Maricruz Olivier, Alfredo Leal, Gloria Marín en Evita Muñóz.

Een bende drugsdealers doet ook aan afpersing. Deze film lijkt sterk beïnvloed door de Franse film noir

Despedida de soltera

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Juli án Soler. Met o.a. Arturo de C órdova, Maricruz Olivier, Fanny Cano en Sonia Infante.

Een jonge vrouw geeft een vrijgezellenfeestje voor haar vriendinnen. Dan verschijnt een vrouw met een kind, waarvan ze beweert dat het van de aanstaande echtgenoot is. Gebaseerd op het toneelstuk van Alfonso Anaya. De filmbewerking laat veel te wensen over: het toneelstuk is al geen meesterwerk, maar de regisseur heeft het volkomen geru ïneerd. Het enige leuke in deze film zijn de goedogende actrices.

Los novios de mis hijas

1964 | Komedie, Drama

Mexico 1964. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Amparo Rivelles, Julio Alemán, Maricruz Olivier en Patricia Conde.

Een weduwe spant zich in om haar vier dochters behoorlijk uit te huwen. Een belachelijke en reactionaire film.

La vida de Pedro Infante

1963 | Biografie

Mexico 1963. Biografie van Miguel Zacarías. Met o.a. José Infante Cruz, Maricruz Olivier, Lilia Prado en Begoña Palacios.

Een niet erg waarhiedsgetrouwe biografie van de acteur Pedro Infante. Het verhaal is afkomstig van zijn eigen vrouw María Luisa Leóne. Er doen twee Spaanse acteurs mee: Sevilla en Montiel. Enkele scènes zijn uit andere films gehaald.

He matado a un hombre

1963 | Drama

Mexico 1963. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Fernando Soler, Maricruz Olivier, Guillermo Murray en José Gálvez.

Tweede deel van de serie [KL]El jurado resuelve[KLE], waarin een jury zijn oordeel moet uitspreken over een moord. Net als zijn voorganger verdeeld in drie episodes: [KLE]He matado un hombre, El doctor Osaki[KLE] en [KLE]Primero mis hijas[KLE]. Ondanks het goede plot geen goede film. Het laatste deel heet: AMOR DE ADOLESCENTE (ook bekend als DESNUDOS ARTISTICOS).

Sol en llamas

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Antonio Aguilar, Maricruz Olivier, Fernando Soler en Domingo Soler.

Een verhaal over geliefden en verwarringen tegen de achtergrond van de Mexicaanse Revolutie. In deze onbeholpen film wordt veel gebruik gemaakt van hellende vlakken in Duitse expressionistische stijl.

Teresa

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Maricruz Olivier, Fernando Rey, Beatriz Aguirre en Luis Beristaín.

Op voorstel van een rijke hoogleraar verlaat een meisje uit een laag milieu haar familie en vrienden om in het huis van de professor te gaan wonen, gefascineerd als ze is door de weelde. Het geheel is een vertoon van snobistisch melodrama en geladen met een behoorlijke portie vrouwenhaat. Een ramp van een film.

Los Laureles

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Demetrio González, Elvira Quintana, Maricruz Olivier en Armando Silvestre.

Dankzij een paard kan een verliefd stel na duizend en een moeilijkheden trouwen en aldus hun beider [KL]rancho`s[KLE] samenvoegen. Het verdient vermelding dat het excessieve nationalisme van de film geheel voor rekening komt van een Spanjaard en dat het folkloristische zangpaar werd vertolkt door eveneens twee Spanjaarden (González en Quintana). Flauw en routineus.

La Sombra en defensa de la juventud

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Alejandro Ciangherotti, Maricruz Olivier, Fernando 'Mantequilla' Soto en Germán Robles.

De gemaskerde 'La Sombra' ontmaskert de eigenaar van een biljart, die verantwoordelijk is voor de jeugdcriminaliteit in de buurt. Het zal duidelijk zijn dat het hier een onuitstaanbaar moralistisch produkt betreft.

Chicas casaderas

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Maricruz Olivier, Silvia Suárez, Martha Elena Cervantes en Beatriz Aguirre.

Drie meisjes besluiten te gaan trouwen, maar als gevolg van een reeks misverstanden wordt het allemaal heel moeilijk. Vervolg op QUINCEANERA, gesitueerd in de Mexicaanse bourgeoisie, en met als moraal: het geluk van de middenklasse laat niet lang meer op zich wachten. Gekunsteld en matig.

Quinceañera

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Martha Mijares, Teresa Velázquez, Maricruz Olivier en Roberto Cañedo.

Drie meisjes uit verschillende sociale klassen dromen ervan hun vijftiende verjaardag te vieren, zonder dat zij vermoeden dat hun ouders zich in allerlei bochten moeten wringen om het partijtje van hun dochters te bekostigen. Aanstellerig en ridicuul.

El Joven del carrito

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van René Cardona. Met o.a. Antonio 'Clavillazo' Espino, Maricruz Olivier, Rodolfo Landa en Oscar Pulido.

Door een opeenvolging van ongelukkige omstandigheden komt de sleutel van een schatkist terecht in de kar van een arme ijscoman, die zodoende wordt verdacht van diefstal. Het werd een flop, zowel bij de kritiek als aan de kassa.

Angelitos del trapecio

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Agustín P. Delgado. Met o.a. Marco Antonio Campos, Gaspar 'Capulina' Henaine, Cesáreo Quezadas en Maricruz Olivier.

Als gevolg van allerlei verwikkelingen moeten twee zwervers als clowns optreden in een circus. Zoals zovele komieken vóór hen, is thans aan Viruta en Capulina de beurt om zich in de ambiance van het circus te begeven. Het resultaat is om te huilen.

Esposa te doy

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. David Silva, Maricruz Olivier, Emma Roldán en Martha Elena Cervantes.

Opgestookt door haar moeder besluit een pas getrouwd meisje te scheiden. Ongelooflijk reactionaire film.

Pura vida!

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Clavillazo, Maricruz Olivier, Carmelita González en Celia Viveros.

Een arme man met een goed hart wil alle problemen van de buurt waar hij woont oplossen, maar maakt het allemaal nog veel ingewikkelder. Veel te simpele komedie.

El Asesino X

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Carlos López Moctezuma, Manuel Fábregas, Prudencia Grifell en Maricruz Olivier.

Een man wordt ter dood veroordeeld vanwege de moord op zijn vriend, die zijn vriendin verleidde, prostitueerde en later vermoordde. Het enige interessante aan deze film, vanwege het belachelijke ervan, is Chicago, bevolkt door Mexicanen die de hoogste functies bekleden.

Si volvieras a mí

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Libertad Lamarque, Silvia Pinal, Miguel Torruco en Maricruz Olivier.

Als hij beroemd wordt, wordt een arts de minnaar van een revuedanseres; hij laat steeds vaker zijn vrouw in de steek. Van dit melodrama kan maar één ding worden gezegd: niet na te vertellen.

Orquídeas para mi esposa

1953 | Komedie, Drama

Mexico 1953. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Marga López, Jorge Mistral, Ernesto Alonso en Maricruz Olivier.

Om de aandacht van haar echtgenoot, die het veel te druk heeft met zijn zaken, te trekken, doet een vrouw alsof zij van een vriend bloemen heeft ontvangen. Een armetierige komedie met melodramatische trekjes.

El Gran autor

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Pedro López Lagar, Lilia del Valle, Maricruz Olivier en José María Linares.

Een succesvol toneelschrijver trouwt met een ambitieuze vrouw die door haar huwelijk een vooraanstaand actrice wil worden. Het verhaal is niet geheel gespeend van originaliteit, wat het de acteurs mogelijk maakte goed werk te leveren.