Ewa Bukowska is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Drei Tage im April

1995 | Oorlogsfilm, Thriller

Duitsland 1995. Oorlogsfilm van Oliver Storz. Met o.a. Karoline Eichhorn, April Hailer, Eva Michel, Birke Bruck en Dieter Eppler.

In april 1945 voelt iedereen aan zijn klompen in het Zuid- Duitse stadje Nesselbühl dat de oorlog binnenkort is afgelopen. De plaatselijke nazi-bons heeft zich uit de voeten gemaakt en ieder ogenblik kunnen de gealliëerden binnenvallen. Onverwachts stopt een trein in het station. Een SS- commando stapt uit, ontkoppelt drie wagons en de trein rijdt weer verder.

Autsch!!!

1995 | Komedie

Oostenrijk/Duitsland 1995. Komedie van Paul Harather. Met o.a. Serge Falck, Gabriela Benesch, Heinhard Nowak, Ewa Bukowska en Dolores Schmidinger.

Dankzij zijn vriendin Benesch, verbonden aan een PR-bureau, kan Falck een onbezorgd leventje leiden met weinig werk en veel geld. Voor hem is deze relatie zuiver zakelijk en hij vindt het dan ook niet meer dan normaal dat hij verliefd wordt op het Bulgaarse fotomodel Bukowska. Ten einde Benesch om de tuin te leiden vraagt hij zijn vriend Nowak om in het openbaar de minnaar te spelen van Bukowska. Deze hapt toe, maar alles verloopt anders als gepland door levensgenieter Falck. Ouderwetse komedie op hedendaagse wijze bewerkt. Het charisma van Falck zal er ongetwijfeld voor zorgen dat heel wat (vooral vrouwelijke) filmliefhebbers er plezier aan zullen beleven, maar het scenario van Falck en Harather is erg voorspelbaar, ondanks enkele goede vondsten. Helmut Pirnat hanteerde de camera. Formaat 16/9.

Wrony

1994 | Drama

Polen 1994. Drama van Dorota Kedzierzawska. Met o.a. Karolina Ostrozna, Kasia Szczepanik, Malgorzata Hajewska, Anna Prucnal en Ewa Bukowska.

Ostrozna speelt een negen-jarig meisje - een van de kraaien uit de titel zou men kunnen denken - wier moeder werkt en weinig tijd voor haar heeft. Ze bevindt zich nog tussen het servet en het tafellaken, is niet populair bij de jongens en kan niet met de leerkrachten opschieten. Op een morgen wordt ze van school gestuurd en het eenzame kind doolt door de stad. Ze komt langs een villa, waar ze een glimlachende kleuter ziet. Ze maakt het kleine kind wijs dat ze haar moeder is en neemt het mee. De hele dag bemoedert zij het, maar brengt het tegen de avond weer terug. Deze wat wonderlijke film over de eenzaamheid van een kind heeft veel voordeel van zijn tempo en zijn korte bestek. Fraaie fotografie van Arthur Reinhart en vakkundig vermengd met natuurgeluiden en de passende muziek van Wlodek Pawlik. Het scenario is van regisseusse Kedzierzawska.