Doe mee aan onze prijsvraag en maak kans op vrijkaarten voor de vertoning van de gerestaureerde versie van Davids Cronenbergs Crash.

Over de film

Na een bijna fatale crash tegen de auto van Dr. Helen Remington (Holly Hunter) raakt James Ballard (James Spader) geobsedeerd over het verleggen van de uiterste grenzen van seks, gevaar en de dood. Catherine en James ontmoeten Vaughn (Elias Koteas), een wetenschapper, en Gabrielle (Rosanna Arquette), eveneens een slachtoffer van een ongeval en naarmate hun relatie met dit stel intiemer wordt, ontdekken James en Catherine nieuwe en verontrustende vormen van liefde. David Cronenbergs afdaling in de maalstroom van erotische fantasieën is een ingewikkeld verhaal met heel wat dubbele bodems, waarmee de scenarioschrijver-regisseur zijn faam om onverfilmbare materie toch een filmische vorm te geven alle eer aandoet.

Crash ging in 1996 tijdens het filmfestival van Cannes in première, waar het de juryprijs won. Distributeur Imagine brengt de controversiële film deze zomer opnieuw uit in de Nederlandse bioscopen, in geheel gerestaureerde 4K-versie. Op deze website is te vinden waar de film te zien zal zijn.

Componist Howard Shore was begin dit jaar te gast op IFFR, waar we hem spraken over zijn werk voor onder andere Crash en de Lord of the Rings-trilogie. Bekijk het interview onderaan de pagina.

Deelnemers aan de prijsvraag maken kan op 2 vrijkaarten voor de film.

Winnen?

Vul onderstaand formulier voor 6 augustus 2020 in om kans te maken op vrijkaarten voor Crash. Winnaars krijgen persoonlijk bericht.

STANDAARD_Cinema_winacties_Need assistance with this form?