Verenigd Koninkrijk 1937. Romantiek van Henry Edwards. Met o.a. Stanley Holloway, Felix Aylmer, Hugh Miller, K. Hamilton Price en Margaret Vines.

VPRO Cinema

De despotische koning Charles I (Miller) wordt onder druk gezet door het parlement en hij doet beroep op de Ierse hertog van Brendon (Aylmer). Tevens maakt hij zich zorgen over het gebrek aan verantwoordelijkheid van zijn zoon, Prins Charles (Price). Brendon geeft de koning de raad om de priester van Bray (Holloway) in dienst te nemen als priv[KA1]e-leraar voor de prins. De priester verlaat zijn parochie tegen zijn zin, maar een bevel van de koning kan hij niet weigeren. De breuk tussen de koning en het parlement wordt onvermijdelijk en er dreigt een burgeroorlog. Terug in Bray is de priester getuige van de onmogelijke liefde tussen Norah Brendon (Vines) en Dennis Melross (Knight) wiens vaders in verschillende kampen strijden. Een erg trage romantische fantasie over de strijd tussen de Stuarts en Oliver Cromwell. Het geheel heeft weinig om het lijf, maar Holloway speelt zijn rol ontwapenend, ook al barst hij te pas en te onpas in zingen uit, wat niet erg geloofwaardig overkomt tegenwoordig. H. Fowler Mear baseerde zijn scenario op een verhaal van Anson Dyer. Fotografie is van William Luff.

credits

Regie:
Henry Edwards
Cast:
Stanley Holloway, Felix Aylmer, Hugh Miller, K. Hamilton Price, Margaret Vines, Garry Marsh, Esmond Knight, Martin Walker, Eve Gray, Kitty Kirwan, Fred O'Donovan, George Merritt
Scenario:
Fowler Mear
Productie:
Julius Hagen
Camera:
William Luff
Muziek:
Stanley Holloway, M. De Wolfe
Jaar:
1937
Alt. titels:
Vicar of Bray, The
Genres:
Romantiek, Historische film
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Vicar of Bray (1937) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken