Duitsland 1994. Familiefilm van Jürgen Brauer. Met o.a. Christian Nähte, Stefanie Stappenbeck, Barbara Dittus, Madeleine Lierck en Bang Pham Viet.

VPRO Cinema

Na lange afwezigheid keert de vrijgevochten Harald (N[KA3]athe) terug naar zijn geboortedorp in gezelschap van zijn vriendin Sofie (Stappenbeck). Ze breken in in wat hij noemt het huis van een vriend waar het bulkt van de luxe. Als echter blijkt dat Harald het huis maar al te goed kent en ze een T-shirt vindt met zijn foto op, verlaat Sofie ziedend van woede het huis. In werkelijkheid is het het huis van zijn grootmoeder en Harald neemt zijn oude fiets mee. De enige getuige van het gebeurde is Duan (Viet), een Vi[KA3]ietnamees kind wiens moeder onlangs zelfmoord pleegde en die nu in huis genomen werd door Haralds grootmoeder (Dittus). De jongen zwijgt echter halsstarrig, zelfs wanneer Harald de volgende dag zijn oma komt begroeten. In zijn vertwijfeling loopt Duan weg van huis. Harald roept de hulp in van de bende jongeren waarmee hij vroeger optrok om de jongen te zoeken. Een zwakke sequel op OLLI IN DER UNTERWELT die zo weinig aantrekkelijks te bieden heeft dat de meeste kinderen vlug zullen afhaken. Hij mist het spontane, avontuurlijke van zijn voorganger en Harald is teveel 'halbstarke' om sympathiek te zijn. De volwassenen zetten ditmaal echter geen karikaturen neer. Manfred Freitag en Jochen Nestler schreven het scenario. Fotografie is van regisseur Brauer.

credits

Regie:
Jürgen Brauer
Cast:
Christian Nähte, Stefanie Stappenbeck, Barbara Dittus, Madeleine Lierck, Bang Pham Viet, Bettina Wauschke, Kaspar Eichel, Günter Schubert, Tobias Schenke, Nadine Richter, Natascha Hockwin, Mario Salazar
Productie:
Zlata Findeis, Heike Lagé
Camera:
Jürgen Brauer
Muziek:
The Beatles, Bill Haley, Michael Hartmann
Jaar:
1994
Alt. titels:
Bruch, Der
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm, Komedie
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Tragikomedie, Jeugdfilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der Bruch (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken