Verenigde Staten 1998. Horror van Brian Yuzna. Met o.a. Corbin Bernsen, Jillian McWhirter, Clint Howard, Linda Hoffman en Susanne Wright.

VPRO Cinema

Na zijn sadistische sessies werd tandarts Alan Feinstone (Bernsen) tot levenslange opsluiting veroordeeld. Opgesloten in een psychiatrische instelling wacht hij geduldig af tot hij kan ontsnappen. Op een gegeven ogenblik is het zover en Alan vestigt zich onder de naam Larry Caine in het dorpje Paradise, Missouri. Aanvankelijk lijkt alles goed te gaan. Als hij de charmante Jamie Devers (McWhirter) ontmoet krijgt hij zelfs terug plezier in het leven. Ze haalt hem over om de tandarts te worden van Paradise. Maar eens hij weer de tang en boor in handen heeft, besluipen hem opnieuw de gruwelijke schaduwen van het verleden. Yuzna wijkt niet van het pad dat hij bewandelde in de eerste THE DENTIST, alleen zijn de behandelingen van onze tandarts nog wat bloediger, met als enige verschil dat de jet set van Californië vervangen werd door de charme van het Amerikaanse platteland. Bernsen gaat gewoon verder met zijn schmierende tandartsperikelen. Liefhebbers van doorgedreven zwarte komedie zullen er ongetwijfeld van genieten, ook al brengt de film niets nieuws. Als je tandpijn hebt, kan je beter een andere prent gaan bekijken. Richard Dana Smith schreef het scenario. Achter de camera stond Jürgen Baum. Ultra Stereo.

credits

Regie:
Brian Yuzna
Cast:
Corbin Bernsen, Jillian McWhirter, Clint Howard, Linda Hoffman, Susanne Wright, Wendy Robie, Jim Antonio, Les Dawson, Jeff Doucette, Ralph Martin
Scenario:
Richard Dana Smith
Productie:
Pierre David, Noël A. Zanitsch, Mark Amin
Camera:
Jürgen Baum
Muziek:
Alan Howarth
Jaar:
1998
Alt. titels:
Dentist II, The
Genres:
Horror, Komedie
Trefwoorden:
Zwarte komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Dentist II (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken