Verenigde Staten 1915. Komedie van Charles Chaplin. Met o.a. Charles Chaplin, Edna Purviance, Charlotte Mineau, Dee Lampton en Leo White.

VPRO Cinema

De dronken snobistische Charlie gaat naar de veaudeville en heeft heel wat moeilijkheden om een geschikte zitplaats te vinden. Als hij deze uiteindelijk gevonden heeft zit hij vlak bij de sc[KA2]ene en stoort hij de show doorlopend. Op de goedkopere plaatsen zit een nog meer beschonken kerel (nogmaals Chaplin) die eveneens voor de nodige heibel zorgt. Een schitterende opeenvolging van pantomime-gags die in zulk een snel tempo op de toeschouwer worden afgevuurd dat deze de kans niet krijgt om ze allemaal in een visie te zien. Chaplin zou later nog meermaals gebruik maken van een ontdubbeling van zijn personage, maar zelden was het zo essentiëel als in deze vroege productie, die zoals steeds door hemzelf geschreven werd. Hij baseerde zich op een van zijn toneelacts die in Engeland Mumming Birds heette en in Amerika A Night In An English Music Hall en waarin hij opgemerkt werd door Mack Sennett. Rollie Totheroh was weerom verantwoordelijk voor de fotografie.

credits

Regie:
Charles Chaplin
Cast:
Charles Chaplin, Edna Purviance, Charlotte Mineau, Dee Lampton, Leo White, Wesley Ruggles, John Rand, James T. Kelly, Paddy McGuire, May White, Bud Jamison, Phylis Allen, Fred Goodwins, Charles Insley
Productie:
Charles Chaplin
Jaar:
1915
Alt. titels:
Night In The Show, A, Charlie At The Show
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Mijlpaal in de film, Klucht
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen