Frankrijk/Israël 1997. Komedie van Assi Dayan. Met o.a. Assi Dayan, Tomer Sharon, Rivka Noiman, Yossef Carmon en Guil Alon.

VPRO Cinema

Om negen minuten voor elf krijgt zonnenbrilimporteur Micki Baum (Dayan) van zijn dokter (Alon) te horen dat hij een fatale kanker heeft aan de halsslagader die groeit met een snelheid van 14 mm per seconde. De arts berekent dat Micki nog maximum 92 minuten zal leven. Totaal verrast stapt hij in zijn wagen en al vlug beseft hij dat hij nergens terecht kan. Zijn vrouw Dalia (Noiman), een tv-productrice, denkt dat het om een grap gaat. Zijn zoon Guy (Sharon), een drilsergeant, begrijpt niet waarover hij het heeft. Micki wil alles in gereedheid brengen voor zijn heengaan. Intussen overdenkt hij hoe zijn familie zal reageren op zijn tragisch lot. Na LIFE ACCORDING TO AGFA en ELECTRIC BLANKET sluit Dayan zijn trilogie over de onvoorspelbaarheid van het leven af met deze tragische zwarte komedie over een man die verneemt dat hij nog maar anderhalf uur te leven heeft en die dan merkt hoeveel tijd er in een mensenleven verloren gaat met onbelangrijke zaken. Ondanks het gegeven wordt de film nergens bitter of deprimerend, integendeel, Dayan die ook de titelrol speelt stopte zijn scenario vol relativerende humor. Avi Korn stond achter de camera. Ook uitgebracht als THE 92 MINUTES OF MR. BAUM.

credits

Regie:
Assi Dayan
Cast:
Assi Dayan, Tomer Sharon, Rivka Noiman, Yossef Carmon, Guil Alon, Adam Baroukh, Nathan Zahair, Ydan Alterman, Shira Gaefen, Ori Klausner, Shemil Ben Ari, Moti Sharon, Deby Besserglick, Zion Shu, Karin Ofir, Sarit Seri
Productie:
Haïm Mekelberg, Yoram Kislev, Edgar Tenembaum, Pierre Chevalier, Dror Nimtzovitch
Camera:
Avi Korn
Muziek:
The Platters, Boaz Avni
Jaar:
1997
Alt. titels:
Mr. Baum, 92 Minutes Of Mr. Baum, The, 92 Minutes de Monsieur Baum, Les
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Overlijden, Psychologisch drama, Satire, Zwarte komedie
Landen:
Frankrijk, Israël

op televisie
0 uitzendingen

Mar Baum (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken