Australiƫ 1996. Thriller van David Caesar. Met o.a. Bruce Spence, Barry Crocker, Richard Carter, Justin Case en Mark Connolly.

VPRO Cinema

Colin Condon (Spence), een kunstschilder die ooit als beloftevol bestempeld werd, zit zonder inspiratie en dus ook zonder succes. Hij schilderde zojuist het portret van een populaire politicus, dat hij wil insturen voor een belangrijke wedstrijd die hem op slag terug bekend kan maken. In een vlaag van verbittering zet hij het mes in zijn eentonige landschappen. Per ongeluk vernietigt hij ook het portret. Nu moet hij het schilderij binnen de drie dagen opnieuw maken, maar er is een probleem: zijn model is onverwacht overleden en hij maakt nooit schetsen of foto's. Radeloos bedenkt hij eensklaps dat er maar een oplossing is voor zijn probleem. Leuke, maar weinig overtuigende, komische thriller die gul knipoogjes uitdeelt naar bekende films in het genre. Spence is chaotisch genoeg om de kijker het geheel te doen slikken, maar nadenken mag je niet over het scenario van Duncan Ball, want dan vallen alle onlogische wendingen te erg op. James Bartle stond achter de camera. Zoals steeds is Bryan Brown de gastheer.

credits

Regie:
David Caesar
Cast:
Bruce Spence, Barry Crocker, Richard Carter, Justin Case, Mark Connolly, Jonathan Hardy, Michael Karoalis, Steve Rosanove, David Wells
Scenario:
Duncan Ball
Productie:
Helen Watts, Bryan Brown, Kris Noble, Lesley Parker
Camera:
James Bartle
Muziek:
Nerida Tyson Chew
Jaar:
1996
Alt. titels:
Borrowing Bazza
Genres:
Thriller, Komedie
Landen:
Australiƫ

op televisie
0 uitzendingen

Twisted: Borrowing Bazza (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken