Italië 1996. Historische film van Pupi Avati. Met o.a. Carlo Cecchi, Stefano Dionisi, Andrea Scorzoni, Mario Erpichini en Vittorio Duse.

VPRO Cinema

Bologna 1750. Omdat hij een meisje zwanger maakte moet de jonge monnik Giacomo (Dionisi) de stad uitvluchten om te ontsnappen aan de zware straf van de kerkelijke autoriteiten. Hij wordt geholpen door een oude vrouw. Deze wil hem een vrijgeleide bezorgen op voorwaarde dat hij als secretaris in dienst zal treden van Achille Ropa Sanuti (Cecchi), een geheimzinnige oude man die geïsoleerd woont in een kasteel in de bossen van de Apenijnen. Achille, die bekend staat als de 'arcano encantatore', de mysterieuze tovenaar, die eveneens in de ban geslagen werd van de kerk, experimenteert met het occulte. Aanvankelijk schrikt dit Giacomo af, maar wanneer hij ervan overtuigd raakt dat Achilles onderzoek niets met de duivel te maken heeft, besluit hij met hem samen te werken. Een oppervlakkig, niet steeds logisch, verhaaltje verpakt in een schitterende omlijsting. Het tijdsbeeld werd uitstekend gereconstrueerd, maar een overvloed aan dialogen zit de opbouw van een macabere sfeer sterk in de weg. Een reis in het occulte die naar een niet bevredigend einddoel leidt. Pupi Avati schreef zelf het scenario. Knappe fotografie van Cesare Bastelli. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Pupi Avati
Cast:
Carlo Cecchi, Stefano Dionisi, Andrea Scorzoni, Mario Erpichini, Vittorio Duse, Patrizia Sacchi, Eliana Miglio, Claudia Lawrence, Consuelo Ferrara, Renzo Rinaldi
Scenario:
Pupi Avati
Productie:
Antonio Avati, Aurelio De Laurentiis
Muziek:
Pino Donaggio
Jaar:
1996
Alt. titels:
Arcano incantatore, L'
Genres:
Historische film, Komedie
Trefwoorden:
Zwarte komedie
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

L'arcano incantatore (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken