Verenigd Koninkrijk 1995. Horror van Terry Johnson. Met o.a. Samantha Bond, Alan Cumming, Jack Klaff, Louise Rea en Sylvia Syms.

VPRO Cinema

Philip (Cumming) is een wat verlegen leraar die samen met Maddy (Bond), op wie hij heimelijk verliefd is, en hun leerlingen kampeert in de buurt van een stenen heksenkring. `s Nachts is hij getuige van een groep mensen die naakt in de cirkel dansen. Hij wordt opgemerkt door Heloise (Rea), een vroegere studente van hem. Het lijkt wel of hij met haar zijn schroom verliest. Het meisje is in het bezit van de armband die Maddy eerder op de dag verloren was. Tot haar eigen verbazing voelt Maddy zich de volgende dag erg aangetrokken tot Philip, waarin ze voordien nooit iets speciaal zag. Hoe ze zich er ook tegen verzet ze kan hem niet uit haar hoofd zetten, zelfs als dit betekent dat ze hierdoor haar man Trevor (Klaff) moet verliezen. Maar dan beginnen er vreemde dingen te gebeuren rond Maddy. Originele en bijzonder spannend vertelde hekserijcocktail zoals enkel de Engelsen die kunnen serveren. De sfeer wordt langzaam maar zeker opgebouwd naar een zenuwslopende climax. Ongetwijfeld de meest huiveringwekkende aflevering van deze griezelreeks. Regisseur Johnson schreef zelf het boeiende scenario. Achter de camera stond Paul Wheeler.

credits

Regie:
Terry Johnson
Cast:
Samantha Bond, Alan Cumming, Jack Klaff, Louise Rea, Sylvia Syms, Julia Ford, Colin Thomas, Iris Russell, Wesley Moore, Amy Moore, Margot Leicester, Kathryn Pogson, Adrian Schiller, Diane Kelly
Productie:
Ruth Baumgarten, Andrée Molyneux, Phillippa Giles, Dave Edwards
Camera:
Paul Wheeler
Muziek:
Stephen Warbeck
Jaar:
1995
Alt. titels:
Chemistry Lesson, The, Chemiestunde, Die, Envoûtement, L'
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Hekserij
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen