Verenigd Koninkrijk 1995. Horror van Carol Wiseman. Met o.a. Tim Pigott-Smith, Cheryl Campbell, Georgina Cates, Julia McKenzie en Liz Crowther.

VPRO Cinema

In 1945 wordt de jonge verpleegster Margaret Randolph (Cates) in dienst genomen door Dr. Maradick (Pigott-Smith) om diens zieke vrouw te verzorgen. Volgens de huishoudster Mrs. Amberson (McKenzie) lijdt Mrs. Maradick (Campbell) aan hallucinaties. Terwijl ze op de dokter wacht merkt Margaret een klein meisje op dat met een bal speelt. Wat later beweert Mrs. Maradick dat dit haar dochtertje is dat enkele jaren geleden door haar man vermoord werd. Margaret kan dit moeilijk geloven daar ze het meisje nog meermaals ziet spelen, zonder dat ze erin slaagt contact met haar te krijgen. Mrs. Maradick is er nu van overtuigd dat haar man haar wil vermoorden om aan haar geld te kunnen. Verward vertelde spookgeschiedenis die elke pointe mist. De sfeer wordt goed opgebouwd maar leidt nergens naartoe en de climax slaat nergens op. Een zwakkere aflevering in een reeks die kwalitatief op hoog niveau staat. Monique Charlesworth baseerde het scenario op een kort verhaal van Ellen Glasgow. Achter de camera stond Witold Stok.

credits

Regie:
Carol Wiseman
Cast:
Tim Pigott-Smith, Cheryl Campbell, Georgina Cates, Julia McKenzie, Liz Crowther, Perdita Weeks, Constance Chapman, Sarah London, Paul Brooke
Scenario:
Monique Charlesworth
Productie:
Ruth Baumgarten, Andrée Molyneux, Phillippa Giles, Joanna Newbery, Fiona Renwick
Camera:
Witold Stok
Muziek:
Carl Davis
Jaar:
1995
Alt. titels:
Shadowy Third, The, Haus voller Schatten, Infirmière de nuit
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Spoken & geesten
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Ghosts: The Shadowy Third (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken