Frankrijk 1997. Drama van Peter Kassovitz. Met o.a. Claude Rich, Daniel Prévost, Catherine Rich, Claude Evrard en Götz Burger.

VPRO Cinema

Winter 1941. De Parijse kunstschilder Robert Fouquet (Cl. Rich) en zijn vrouw Mathilde (Cath. Rich) begeven zich naar hun buitenhuis op het platteland. Het dorp is praktisch helemaal verlaten op een detachement Duitse soldaten na. Een van de weinige dorpelingen die achterbleven is Goudeloup (Prévost), een boer die na het verlies van zijn veestapel nog maar een doel voor ogen heeft: zich wreken op de Duitse bezetter. Gevoelige hulde aan de heldenmoed van de Franse burgers die zich niet gewilloos overgaven aan de overmacht der Duitsers, zelfs al moesten ze hun halsstarrigheid met het leven bekopen. Claude Rich levert een schitterende prestatie als de gekwelde kunstenaar die in conflict komt met de bezetters omdat hij geen onrechtvaardigheid duldt. Het scenario van Kassovitz, Claude Rich en Marc Guilbert is gebaseerd op Journal d'un solitaire van Alphonse Daudet. Sobere, maar aangrijpende fotografie van Bruno Privat.

credits

Regie:
Peter Kassovitz
Cast:
Claude Rich, Daniel Prévost, Catherine Rich, Claude Evrard, Götz Burger, Wolfgang Pissors, Peter Wollasch, Raymond Gil, Jörg Stickan
Productie:
Jean-Pierre Ramsay, Didier Hespel, Elyane Legrand
Muziek:
Tino Rossi, Laurent Petitgirard
Jaar:
1997
Genres:
Drama, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Oorlogsfilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Faussaires & assassins (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken