Verenigde Staten 1991. Film noir van Marina Levikova, Yuri Neyman, Marina Levikova en Yuri Neyman. Met o.a. Rubén Blades, Lisa Blades, James Karen en Vincent Spano.

VPRO Cinema

Accountant Graham Greaves (Ruben Blades) ontvangt het bezoek van Mr. Danzig (Karen) en Mitchell Bryce (Spano). Deze hebben een verbazingwekkend voorstel. Ze werken voor een belangrijk persoon wiens dochtertje dringend een harttransplantatie moet ondergaan. Na research blijkt dat enkel zijn echtgenote (Lisa Blades) als donor in aanmerking komt. Ook al is hun relatie niet meer al te best toch strookt het niet met zijn deonthologie om deze onbekenden toelating te geven zijn vrouw te doden. De twee mannen trachten hem op alle manieren tot andere gedachten te brengen. Sterk experiment in film noir met een verrassend einde. De spanning wordt schitterend opgedreven en vermits alles zich in één kamer afspeelt is de opbouw van het geheel afhankelijk van de acteerprestaties en die worden subliem volgehouden tot het slot. Gemaakt in Amerika door een ploeg Russische immigranten. Boris Krutchensky en Marina Livikova schreven het verhaal dat door Gregg Bryan Goldman tot scenario verwerkt werd. Achter de camera stond Yuri Neyman.

credits

Regie:
Marina Levikova, Yuri Neyman, Marina Levikova, Yuri Neyman
Cast:
Rubén Blades, Lisa Blades, James Karen, Vincent Spano
Productie:
TR Conroy, Sandra S. Mosbacher, Boris Krutchensky, Jana Sue Memel, Jonathan Sanger, Gregg Bryan Goldman, Alison R. Rosenzweig, James R. Zatolokin, Paul B. Roberts
Camera:
Yuri Neyman
Muziek:
Eduard Artemev
Jaar:
1991
Alt. titels:
Heart Of The Deal, Heart of the deal, Deal mit Herz
Genres:
Film noir, Korte film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen