Australiƫ 1995. Komedie van Richard Franklin. Met o.a. Caroline Goodall, Caroline Gillmer, Tara Morice, Joan Plowright en Ray Barrett.

VPRO Cinema

De in Engeland wonende Australische Meg Moynihan (Goodall) werd genomineerd voor de prestigieuze Booker-Prize voor haar roman Melancholy. In haar geboortestadje Sorrento, Australi[KA3]e, wordt het boek minder gunstig ontvangen, zeker door haar zusters Pippa (Morice), die in Amerika woont, maar nu in haar geboortestadje is om voor rekening van haar bedrijf hier een sandwichbar-keten op te zetten, en Hilary (Gillmer), de enige die ter plekke bleef. Haar man is dood en nu zorgt ze voor haar vader (Barrett) en haar zoon (Thomas). Wanneer ook Meg overkomt zijn de drie zusters voor het eerst sinds jaren weer samen, maar vormen ze nog wel een geheel? Zalige personages, w.o. ook nog toeriste Marge (Plowright) en haar vriend/journalist Dick (Hargreaves), evolueren in een dramatische culturele schok met mensen die voortdurend veranderen voor je ogen. Geen actiefilm, maar een prent met levende personages met al hun zwakheden, ijdelheden, leugens, hoop en depressies. Over heel de lijn schitterend vertolkt. Franklin en Peter Fitzpatrick baseerden hun scenario op een toneelstuk van Hannie Rayson. Dromerige fotografie van Geoff Burton. Ook bekend als SORRENTO BEACH. Dolby S.R. Digital.

credits

Regie:
Richard Franklin
Cast:
Caroline Goodall, Caroline Gillmer, Tara Morice, Joan Plowright, Ray Barrett, Nicholas Bell, Ben Thomas, John Hargreaves, Eric McPhan, Kelly Griffiths, Louise O'Dwyer, Bruce Anderson
Scenario:
Peter Fitzpatrick
Productie:
Richard Franklin, Helen Watts
Muziek:
Nerida Tyson-Chew
Jaar:
1995
Alt. titels:
Sorrento Beach
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Australiƫ

op televisie
0 uitzendingen

Hotel Sorrento (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken