Frankrijk 1996. Misdaad van Laurent Carceles. Met o.a. Carlos, Noëlla Dussart, Malcolm Conrath, Claire Borotra en Michaël Kraft.

VPRO Cinema

Conrath, veroordeeld tot negen jaar celstraf voor de moord op een jonge vrouw, wordt voorwaardelijk vrijgelaten, maar hij weigert de bajes te verlaten. Om zeker te zijn dat hij opgesloten blijft, valt hij zijn bewakers aan. De J.A.P. (juge d'application des peines), gespeeld door de mollige Carlos, belast met de controle van de straftoepassing, stelt een onderzoek in naar het bizarre gedrag van Conrath. De jongeman stamt uit een rijke landbouwersfamilie en men vond hem bewusteloos naast het lijk van een jonge vrouw, waarop hij werd opgepakt en veroordeeld. Pas op het domein van de ouders van Conrath komen Carlos en zijn rosse assistente Dussart achter de waarheid. Vrij dramatische episode uit de J.A.P.-serie, met centraal een verscheurde familie, geobsedeerd door enkele doorwegende geheimen. De plot is niet altijd overtuigend maar de acteurs, die zorgen voor enkele emotievolle scènes, waarborgen enige adhesie. Scenario van Sylvie Coquart en Bernard Granger, naar een origineel idee van Didier Philippe-Gérard en Jean-Pierre Bouyxou. Muziek van Nicolas Jorelle.

credits

Regie:
Laurent Carceles
Cast:
Carlos, Noëlla Dussart, Malcolm Conrath, Claire Borotra, Michaël Kraft, Catherine Sola, Jacques Brunet, Dorothée Pham, Alain Rimoux, Alain Mac-Moy, Jean Dell
Scenario:
Sylvie Coquart
Muziek:
Nicolas Jorelle
Jaar:
1996
Alt. titels:
J.A.P. : Prison personelle, Le, Prison personelle, Juge d'application des peine: Prison personelle
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen