Verenigde Staten/Japan 1993. Historische film van George Hickenlooper. Met o.a. Corbin Bernsen, Adrian Pasdar, Ray Wise, Cynda Williams en Roger Wilson.

VPRO Cinema

Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog hebben zowel de Noordelijken als de Zuidelijken te kampen met een kwaadaardige Afrikaanse magie die door het toedoen van slavendrijvers de oceaan is overgestoken. Een in de pan gehakt regiment verandert daardoor in een groep demonische zombies die ongevoelig zijn voor gewone kogels en sabels. Deze goed geacteerde en geproduceerde film had een interessante tegenhanger van `nazi-zombie`-films als LE LAC DES MORTS-VIVANTS/ZOMBIE LAKE (1981) van Jean Rollin kunnen zijn, maar ironisch genoeg is GHOST BRIGADE daarvoor niet smerig genoeg. De wandelende doden zijn geen half verteerde spoken maar tamelijk normale kwelgeesten en de nadruk ligt op de dialogen en de historische details, niet op diepgaande gruwelen. Het scenario is van Matt Greenberg. Het camerawerk is van Kent Wakeford. Panavision.

credits

Regie:
George Hickenlooper
Cast:
Corbin Bernsen, Adrian Pasdar, Ray Wise, Cynda Williams, Roger Wilson, Dean Cameron, Martin Sheen, Alexis Arquette, David Arquette, Matt Le Blanc
Scenario:
Matt Greenberg
Camera:
Kent L. Wakeford
Muziek:
Cory Lerios, John D'Andrea
Jaar:
1993
Genres:
Historische film, Oorlogsfilm, Horror
Trefwoorden:
Black magic, Oorlogsfilm
Landen:
Verenigde Staten, Japan

op televisie
0 uitzendingen

Ghost Brigade (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken