Verenigde Staten 1976. Horror van Massey Cramer. Met o.a. Donn Davison, George Ellis, Erin Fleming, Edward Yastion en Ernest D'Aversa.

VPRO Cinema

Volgens de legende wordt McCullough`s Mountain, bijgenaamd de Bloedberg, bewoond door een geest. Telkens wanneer hij onrustig wordt gaat de berg bloeden en vallen er slachtoffers. De overjarige loopjongen Bestoink Dooley (Ellis) ziet in het verhaal de kans om hogerop te geraken bij de redactie van de krant, waar hij werkt en begeeft zich ter plaatse om de zaak te onderzoeken. In feite de film uit 1965, een ergerlijk amateuristisch geval waaraan opnames zijn toegevoegd. In de film wordt zo slecht gespeeld, dat de nieuwe producenten besloten om er een geoloog (co-regisseur Davison) bij te halen, die het geheel van commentaar voorziet en die `interviews` afneemt van mensen die het monster (dat niemand minder is dan Bigfoot) gezien zouden hebben. Het einde is een regelrechte belediging aan het adres van de betalende toeschouwer. Van speciale effecten had de ploeg duidelijk nog nooit gehoord. Puur tijdverlies en zogenaamde cultstatus is ketterij. Het scenario is van Bob Corley. Het camerawerk is van Joseph Shelton. Mono. Ook bekend als BLOOD BEAST OF MONSTER MOUNTAIN en MONSTER MOUNTAIN.

credits

Regie:
Massey Cramer
Cast:
Donn Davison, George Ellis, Erin Fleming, Edward Yastion, Ernest D'Aversa, Glenda Brunson, Beryl Goldberg, Linda Faye, Zenas Sears, Virgil Hopkins, Dan Santacroce, Marriane Gordon, Bob Corley, Wanda Lee Hunt, Marynell Santacroce, Peggy Dorris, Bess Kelley, Tony Taylor, Sheila Stringer, Ron 'Meatball' Gibson
Scenario:
Bob Corley
Camera:
Joseph Shelton
Muziek:
Tim York
Jaar:
1976
Alt. titels:
Monster Mountain, Blood Beast of Monster Mountain
Genres:
Horror, Mysterie, Drama
Trefwoorden:
Docudrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

McCullough's Mountain (1976) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken