Verenigde Staten 1993. Thriller van Paul Abascal. Met o.a. Lou Diamond Phillips, Priscilla Presley, Rory Calhoun, Noble Willingham en Alan Ruck.

VPRO Cinema

Het oplichtersduo Gina (Presley) en Jerry (Phillips) heeft een nieuwe truc bedacht. Ze laten steenrijke heren uit een afgelegen dorp geloven dat ze voor een energieconcern exploreren naar olie. Ze zeggen dat ze onder het kerkhof het vloeibare zwarte goud hebben aangetroffen. 'Na lang aandringen' en tegen een fors honorarium, willen ze provincialen helpen om het 'olieveld' te claimen voordat hun firma het doet. Het scenario van Scott Nimerfro stelt niets voor, maar het spel zorgt ervoor dat je blijft kijken. Helaas is de explosieve finale nogal geforceerd. Phillips is werkelijk uitstekend, Presley verrassend verleidelijk en Calhoun heel cynisch. Zelfs de 'Crypt Keeper' - Kassir - mag een rolletje vertolken in eigen gedaante. Het camerawerk is van Levie Isaacs. Aflevering 11 van het vijfde seizoen, nummer 63 van 93. Dolby Surround.

credits

Regie:
Paul Abascal
Cast:
Lou Diamond Phillips, Priscilla Presley, Rory Calhoun, Noble Willingham, Alan Ruck, John Kassir, Steve Kahan, Saga Stevin
Productie:
Gilbert Adler
Camera:
Levie Isaacs
Muziek:
Frank Becker
Jaar:
1993
Alt. titels:
HBO's Tales from the Crypt: Oil's Well That Ends Well, Oil's Well That Ends Well
Genres:
Thriller, Komedie
Trefwoorden:
Politieke thriller, Satire, Misdaadkomedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen