Verenigd Koninkrijk 1959. Mysterie van Peter Maxwell. Met o.a. Geoffrey Keen, Edmond Knight, Yvanna Dunham, John Harvey en Michael Shepley.

VPRO Cinema

Professor Stephens (Keen), een collega van de onzichtbare Peter Brady, moet voor het ministerie van wetenschap zijn onderzoek naar de gewichtloosheid verdedigen om subsidie te verkrijgen. Op de dag dat hij bij de minister moet verschijnen, is Stephens spoorloos verdwenen. Brady vervangt hem met succes. Na afloop van het onderhoud staat Stephens dochter Pat (Dunham) op hem te wachten. Behalve haar vader, blijken ook de dossiers te zijn verdwenen. Peter en Pat gaan de geleerde zoeken. Deze episode is puur formulewerk en de regie werd op de automatische piloot gedaan. Hoewel het scenario van Ian Stuart Black naar een verhaal van William H. Altman goed in elkaar zit, blijft de relativerende humor, die zo kenmerkend is voor deze serie, achterwege. Het camerawerk is van Brendan Stafford. De stem van de onzichtbare Brady is van Tim Turner. Aflevering 18 van 39.

credits

Regie:
Peter Maxwell
Cast:
Geoffrey Keen, Edmond Knight, Yvanna Dunham, John Harvey, Michael Shepley, Colin Douglas, Alex Scott
Scenario:
Ian Stuart Black
Productie:
Ralph Smart
Camera:
Brendan Stafford
Muziek:
Sydney John Kay
Jaar:
1959
Alt. titels:
Invisible Man: Flight Into Darkness, The, H.G. Wells' Invisible Man: Flight Into Darkness, Flight Into Darkness, Anti gravité
Genres:
Mysterie, Sciencefiction, Misdaad
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen