Verenigd Koninkrijk 1959. Sciencefiction van Quentin Lawrence. Met o.a. Marla Landi, Austin Trevor, Paul Daneman, Arnold Marle en Arnold Diamond.

VPRO Cinema

De Franse geheime dienst roept de hulp in van de onzichtbare Peter Brady. Na Peters aankomst in Parijs toont Suzanne (Landi), de knappe dochter van Dr. Dumass[KA1]e (Pyott), hem een konijn, dat onzichtbaar is geweest. Officieel is niemand in Frankrijk bezig met experimenten in onzichtbaarheid, dus moet het om een illegaal onderzoek gaan. Suzanne en Brady gaan de zaak onderzoeken en het spoor leidt naar een afgelegen kasteel dat eigendom is van ex-nazi Rocher (Daneman). Een spannend verhaal met de klassieke ingrediënten van een goede misdaadthriller. De verdorvenheid van Rocher is de droom voor extreem-rechts in de jaren 1950. Helaas zijn deze spookbeelden nog steeds actueel. De stem van de onzichtbare Brady is van Tim Turner. Het scenario is van Ian Stuart Black. Het camerawerk is van Brendan Stafford. Aflevering 21 van 39.

credits

Regie:
Quentin Lawrence
Cast:
Marla Landi, Austin Trevor, Paul Daneman, Arnold Marle, Arnold Diamond, Reed De Rouen, Myrtle Reed, Keith Pyott
Scenario:
Ian Stuart Black
Productie:
Ralph Smart
Camera:
Brendan Stafford
Muziek:
Sydney John Kay
Jaar:
1959
Alt. titels:
Invisible Man: The White Rabbit, The, H.G. Wells' Invisible Man: The White Rabbit, The, White Rabbit, The, Lapin blanc, Le
Genres:
Sciencefiction, Misdaad
Trefwoorden:
Spionage, SF-Film
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen