Frankrijk 1996. Drama van Alain Wermus. Met o.a. Pierre Mondy, Bruno Madinier, Charlotte Valandrey, Antonella Lualdi en Malick Bowens.

VPRO Cinema

Berdy, een jonge zwarte huishoudster, wordt gevangen gehouden in het huis van Bowens, een Afrikaanse zwarte diplomaat, van wie zij trouwens een kind verwacht. Bowens` vrouw, die zelf geen kinderen kan krijgen, wil dat haar man het kind adopteert en zich van de huishoudster ontdoet. Camara, de broer van Berdy, ruikt onraad en verwittigt de politie. Vader en zoon Cordier (Mondy en Madinier) zien zich verplicht op illegale manier tussenbeide te komen in een vrij somber conflict rond klandestiene dienstboden. De nieuwe auteurs van de reeks, Jacques Espagne en Jacqueline Farouz, qua dialogen bijgestaan door Alain Robillard, nemen afstand van de gebruikelijke coctail suspense, humor en actie. In de plaats komt wat meer sentiment en een poging tot het uitdiepen van de psychologie der personages, met als resultaat een aantal traag overkomende delen. Het politiecommissariaat van Cordier is ten opzichte van de vorige afleveringen aardig wat gemoderniseerd. Nog steeds naar de personages die destijds gecreëerd werden door Alain Page. Muziek van Nicolas Jorelle.

credits

Regie:
Alain Wermus
Cast:
Pierre Mondy, Bruno Madinier, Charlotte Valandrey, Antonella Lualdi, Malick Bowens, Alex Descas, Karine Silla, Natacha Muller, Julien Chatelet, Magaly Berdy, Mohamed Camara
Muziek:
Nicolas Jorelle
Jaar:
1996
Alt. titels:
Voix dans la nuit, Une
Genres:
Drama, Misdaad
Trefwoorden:
Rechtbankdrama, Policier
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen