Verenigd Koninkrijk 1991. Mysterie van Edward Bennett. Met o.a. David Suchet, Philip Jackson, Hugh Fraser, Pauuline Moran en Brigit Forsyth.

VPRO Cinema

Poirot (Suchet) moet zich vernederen door op zoek te gaan naar de kokkin van Forsyth. Hij, die meestal enkel in hogere bourgeoiskringen verkeert, moet zich nu inlaten met het doen en laten van een alledaagse dienstbode, die sinds haar vrije avond niet meer was komen opdagen. Een onbenullige zaak? Dat dacht Poirot en dat denken wij, maar de verdwijning is wel ingewikkelder dan vermoed, want de verdwenen kokkin laat na enige tijd haar persoonlijke spullen ophalen. Poirot legt achtereenvolgens Forsyth, de meid Murphy en de jonge huurder Crowley, die veel belangstelling had voor de kokkin en die bediende is bij een bank waar net 90.000 pond gestolen werd, op de rooster. En verder is er de heer des huizen, Forsyths echtgenoot Carrick, die de `zaak` zonder meer plots uit Poirots handen neemt. Gedramatiseerd door Clive Exton, naar het gelijknamig boek van Agatha Christie (in het Nederlands verschenen onder de titel Verdwijning in Clapham. Camerawerk van Ivan Strasbury, muziek van Christopher Gunning.

credits

Regie:
Edward Bennett
Cast:
David Suchet, Philip Jackson, Hugh Fraser, Pauuline Moran, Brigit Forsyth, Dermot Crowley, Freda Dowie, Anthony Carrick, Kathy Murphy
Camera:
Ivan Strasbury
Muziek:
Christopher Gunning
Jaar:
1991
Alt. titels:
Poirot: Adventure of the Clapman Cook, Adventure of the Clapman Cook
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen