Verenigde Staten 1957. Western van Lewis Allen. Met o.a. Greer Garson, Florenz Ames, Grant Richards, Olive Blakeney en Clark Gordon.

VPRO Cinema

Garson arriveert in Laramie enkel om te vernemen dat de man met wie ze in het huwelijk zou treden door een revolverheld werd neergeschoten, zogezegd uit wettige zelfverdediging. Zij gelooft niet in die theorie want het slachtoffer heeft nooit een wapen gehad. Toch wordt de moordenaar, Richards, vrijgesproken. Haar wraak is simpel: ze blijft in de stad zodat de moordenaar telkens hij haar ziet aan zijn daad zal denken en inderdaad, de man wordt steeds maar zenuwachtiger. Een van de allereerste feministische westerns, want Garson zal er, samen met rechter Ames, voor zorgen dat vrouwen in de toekomst ook recht hebben om in de jury te zetelen. Het is allemaal nogal naïef maar wel leuk gemaakt. Laslo Vadnay schreef het scenario en Paul Ivano tekende voor de fotografie.

credits

Regie:
Lewis Allen
Cast:
Greer Garson, Florenz Ames, Grant Richards, Olive Blakeney, Clark Gordon, Jimmy Field, Warren Parker, Mason Curry, Jim Hayward, Martha Wentworth, Mary Patton, John Cliff
Scenario:
László Vadnay
Camera:
Paul Ivano
Jaar:
1957
Alt. titels:
Revenge
Genres:
Western
Trefwoorden:
Feministische film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Drama Classics: Revenge (1957) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken