Verenigde Staten 1953. Drama van Robert Aldrich. Met o.a. Dick Powell, Charles Bronson, James Millican, Marion Carr en Strother Martin.

VPRO Cinema

Powell is een gladde advocaat die zich niet vlug gewonnen geeft. Al enkele dagen houdt hij het gerecht op met het opsporen van een getuige die zijn cliënt, Bronson, kan vrijpleiten. Hij begint er aan te twijfelen of deze getuige wel bestaat. Volgens Bronson heeft deze vrouw het geld dat bij hem gevonden werd in bewaring gegeven. Hij wist ook niet dat het een deel van de buit was van een bankroof waarbij een dode viel. Indien de vrouw niet gevonden wordt zal Bronson voor alles alleen opdraaien. Een van de eerste films van Aldrich is een geslaagde gerechtsfilm die de kijker geboeid houdt tot het onverwachte einde. Bronson, die toen eigenlijk nog Charles Buchinski heette, stond eveneens nog aan het begin van zijn loopbaan. Powell, die de film produceerde, bewees zijn neus voor talent toen hij hen hun eerste kans gaf. Seeleg Lester en Merwin Gerard schreven het scenario, dat door George E. Diskant omgezet werd in beelden.

credits

Regie:
Robert Aldrich
Cast:
Dick Powell, Charles Bronson, James Millican, Marion Carr, Strother Martin, Robert Sherman, Walter Sande, Charles Evans, Nick Dennis
Scenario:
Merwin Gerard
Jaar:
1953
Alt. titels:
Witness, The
Genres:
Drama, Thriller
Trefwoorden:
Rechtbankdrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen