Verenigd Koninkrijk 1979. Drama van Richard Martin, Mary McMurray, Brian Mills en Ronald Wilson. Met o.a. John Hallam, David Rintoul, Sue Barton, Pippa Guard en Caroline Blakiston.

VPRO Cinema

Redelijk geslaagde poging om de eeuwigdurende populariteit van romantische fictie van bestseller-schrijfster Catherine Cookson te verfilmen. Dit is het verhaal van de wilde landjonker Thomas Mallen (Hallam), met een witte streep in zijn weelderige haarbos. Hij bezaait de omliggende venen van Northumberland rond 1860 met een rits bastaard-kinderen die allemaal herkenbaar zijn aan, jawel, een witte bles in hun haar. De eerste reeks bevatte zeven afleveringen van een uur en werd in 1980 gevolgd door een tweede reeks van zes afleveringen van een uur, getiteld CATHERINE COOKSON'S THE MALLENS naar Cookson's roman The Mallen Girl en behandelt de lotgevallen van Mallens's nakomelingen, in het bijzonder diens onwettige dochter Barbara, schitterend gespeeld door Stevenson. Meestal moet een sequel onderdoen voor het origineel. Dat is hier niet het geval: de nazaten komen minder onzinnig over dan hun verwekker. Het scenario is van Jack Russell.

credits

Regie:
Richard Martin, Mary McMurray, Brian Mills, Ronald Wilson
Cast:
John Hallam, David Rintoul, Sue Barton, Pippa Guard, Caroline Blakiston, Juliet Stevenson, Gerry Sundquist, June Ritchie
Scenario:
Jack Russell
Productie:
Roy Roberts
Jaar:
1979
Alt. titels:
Mallens, The, Catherine Cookson's The Mallens
Genres:
Drama, Romantiek, Historische film
Trefwoorden:
Kostuumdrama, Melodrama, Kroniek, Familiesga, Romantisch drama
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Mallens (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken