Frankrijk/Verenigde Staten/Italië/Duitsland 1995. Drama van Alessandro Fracassi, Richard T. Heffron en Enrico Maria Salerno. Met o.a. Ron Moss, Shari Shattuck, Spiros Focás, Susan Walters en Bernard Fresson.

VPRO Cinema

Europudding, overgoten met een Amerikaans sausje in de vorm van een vierdelige miniserie. Centraal staan tragische lotsbestemmingen, suspense, gedwarsboomde liefdes in Itali[KA3]e en Duitsland. Het zou een klassieker in zijn genre kunnen zijn ware het niet dat haast alle vertolkingen schrijnend onovertuigend zijn. Het titelpersonage, baron Bruno Brian Sajeva (Moss), is een geduchte Amerikaans-Siciliaanse zakenman. Na tien jaar stilzwijgen onthult de Afrikaanse prinses Mahary (Zobda) dat hij de vader is van haar negen-jarig zoontje Sunna (Bowen). In het Afrikaanse land zijn onlusten uitgebroken en de prinses vreest voor haar leven en voor dat van Sunna. Zij smeekt hem op Italiaanse bodem op te vangen maar juist daar wordt de baron het slachtoffer van een mislukte moordaanslag. Het scenario is van Rod Taylor, Dardano Saccheti, Frank von Kuegelgen en Cesare Frugoni naar de gelijknamige roman van Sveva Casati Modignani.

credits

Regie:
Alessandro Fracassi, Richard T. Heffron, Enrico Maria Salerno
Cast:
Ron Moss, Shari Shattuck, Spiros Focás, Susan Walters, Bernard Fresson, France Zobda, Thoomas Bowen, Brock Peters, Riccardo Perroti, Orso Maria Guerrini
Muziek:
Ennio Morricone
Schrijver:
Sveva Casati Modignani
Jaar:
1995
Alt. titels:
Barone, Il, Baron, The
Genres:
Drama, Misdaad
Trefwoorden:
Melodrama, Familiesga, Gangsterfilm
Landen:
Frankrijk, Verenigde Staten, Italië, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Il barone (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken