Verenigde Staten 1994. Thriller van Ramón Menédez. Met o.a. Terry O'Quinn, Kimberly Williams-Paisley, Esai Morales, Benicio Del Toro en Hal Williams.

VPRO Cinema

Het eerste dat Inspector Zeller (O`Quinn) wil doen in zijn nieuwe functie van hoofd van de brandweer is het sluiten van de nachtclub, waar zijn dochter (Kimberly Williams) als danseres heeft gewerkt. Ze studeert serieus aan een college. Dan wordt haar studiebeurs ingetrokken. Om haar op de universiteit te houden, moet Zeller evenals zijn voorganger smeergelden aannemen van de eigenaar van de club. Hij krijgt algauw spijt en hij vraagt een pyromaan om de club in brand te steken. Spannend psychologisch portret van een onkreukbare man, die door omstandigheden toch tot corruptie wordt gedwongen. O'Quinn speelt zijn rol met de nodige gekwelde uitdrukkingen. Morales speelt Puck. Het scenario is van Scott Nimerfro. Het camerawerk is van Levie Isaacks. Aflevering 6 van het zesde seizoen, nummer 71 van 93. Dolby Surround.

credits

Regie:
Ramón Menédez
Cast:
Terry O'Quinn, Kimberly Williams-Paisley, Esai Morales, Benicio Del Toro, Hal Williams, Max Grodénchik, Ron Carlson, Wayne Grace
Scenario:
Scott Nimerfro
Productie:
Gilbert Adler
Camera:
Levie Isaacks
Muziek:
Pray for Rain
Jaar:
1994
Alt. titels:
HBO's Tales from the Crypt: The Bribe, Bribe, The
Genres:
Thriller, Fantasy
Trefwoorden:
Fantasy, Satire
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen