Verenigde Staten 1973. Sciencefiction van Lee Jones. Met o.a. Elizabeth Rush, Ele Grigsby, David Roster, Paul Lenzi en Charles Rubin.

VPRO Cinema

De mysterieuze verdwijningen van aantrekkelijke jonge meisjes die zich achter elkaar voordoen, vormen een ware plaag voor de stad (in provinciaal Amerika). Priv[KA1]e-detective Sam Trowel (Smith) onderzoekt de zaak samen met enkele assistenten. Een van hen, Kaspar (Grigsby), vindt het spoor dat leidt naar een verlaten landhuis, waar Aph (Rubin) de meisjes doodt; hij maakt gebruik van voodoo-rituelen en heeft als assistente de bevallige, christelijke spiritiste Prudence (Rush). Hij vervangt de ziel van zijn slachtoffers met die van buitenaardse wezens uit de Red Star Galaxy, die de aarde willen veroveren. Klinkklare onzin die kant noch wal raakt, bar slecht gespeeld en met zogenaamde speciale effecten van een zekere James Barnhouse (en mede scenarioschrijfster Carla Rueckert die op de aftiteling bij de cast staat als Ellen Tripp). Of dit alles ernstig of komisch bedoeld is laten we in het midden. Het amateurisme van deze ploeg filmmakers maakt meesterwerken van de films van Ed Wood. Maar liefhebbers van `bad taste movies` hebben er een leuke kluif aan. Zij zullen hun hart ophalen aan Ruthie (Tripp) die topless door het beeld loopt tot afgrijzen van de vrome Prudence. Het scenario (of wat daarvoor moet doorgaan) is van producent Phineas T. Pinkham (die in werkelijkheid Don Elkins heet) en Carla Rueckert. Het camerawerk is van regisseur Jones die tevens medeproucent van deze 'no budget'-film was. Een van de gasten op een motorfiets is De Witt, die de muziek componeerde. Tegenwoordig camp, waarover druk gefilosofeerd wordt. Voor ons is en blijft het pure trash. Oorspronkelijk getiteld: THE HIDAN OF MAUKBEIANGJOW; ook bekend als KASPAR AND PRUDENCE LAUGH TILL IT HURTS AT THE KILLERS OF THE ZOMBIE PLOT: A MUSICAL.

credits

Regie:
Lee Jones
Cast:
Elizabeth Rush, Ele Grigsby, David Roster, Paul Lenzi, Charles Rubin, Hugh Smith, Harlo Cayse, Ruth Horn, Dodd Harris III, Harold Thom, Paul Urbahns, James De Witt, Ellen Tripp, Pepper Thurston, James Rueckert, McCain Jeeves, Barbara Jones, Lee Boylan
Productie:
Phineas T. Pinkham, Lee Jones
Camera:
Lee Jones
Muziek:
James De Witt
Jaar:
1973
Alt. titels:
Hidan of Maukbeiangjow, The, Kaspar and Prudence Laugh Till It Hurts at the Killers of the Zombie Plot: A Musical
Genres:
Sciencefiction, Horror, Komedie
Trefwoorden:
Satire, SF-Film, Trash, Voodoo
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen