Verenigd Koninkrijk 1959. Sciencefiction van C.M. Pennington-Richards. Met o.a. Edwin Richfield, Barbara Chilcott, David Ritch, Michael Jacques en Dennis Price.

VPRO Cinema

Brady ontmoet de vreselijk verminkte Raphael Constantine (Price), die hem vraagt om hem [KA1]o[KA1]ok onzichtbaar te maken. Met een dergelijk afgrijselijk voorkomen, geen vreemd verzoek. Het honorarium dat Constantine hem in het vooruitzicht stelt, is zo vorstelijk dat Brady dan over voldoende fondsen beschikt om zoveel experimenten te doen dat hij zelf weer zichtbaar zou kunnen worden. Toevallig hoort Brady, dat Constantine van plan is, met behulp van zijn onzichtbaarheid, wraak te nemen op de Zuidamerikaanse president Domecq (Gomez), die verantwoordelijk is voor Constantine's verminkte gelaat. Brady, die geen medeplichtige aan moord wil worden, weigert. Vlot gemaakt amusement, goed gespeeld door een honderd procent Britse cast. Niet de beste episode, maar hij gaat er toch in als zoete koek. De stem van de onzichtbare Brady is van Tim Turner. Het scenario is van producent Ralph Smart en Leslie Arliss. Het camerawerk is van Arthur Graham. Aflevering 3 van 39.

credits

Regie:
C.M. Pennington-Richards
Cast:
Edwin Richfield, Barbara Chilcott, David Ritch, Michael Jacques, Dennis Price, Arthur Gomez
Scenario:
Ralph Smart
Productie:
Ralph Smart
Camera:
Arthur Graham
Muziek:
Sydney John Kay
Jaar:
1959
Alt. titels:
Invisible Man: Behind The Mask, The, H.G. Wells' Invisible Man: Behind The Mask, Behind The Mask, Derrière le masque, L'
Genres:
Sciencefiction, Avonturenfilm, Actiefilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Wraakfilm, SF-Film
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen