Verenigde Staten 1992. Horror van Joel Silver. Met o.a. Joe Pesci, Jacqueline Alexandra, Kristen Amber, Burt Young en Heidi Thomas.

VPRO Cinema

Door een ongeval maakt Vic (Pesci) kennis met de tweeling Jacqueline (Alexandra) en Kirsten (Amber), de hupse erfgenamen van een schatrijke architect. Vic ziet d[KA1]e kans van zijn leven om zelf ook steenrijk te worden. Hij is echter niet tevreden met het vooruitzicht van slechts de helft van het fortuin. Hij wil alles en daarvoor bedenkt hij een list. Hij beseft dan niet tegen wie of wat hij het opneemt. Het scenario van Fred Dekker is even ingenieus als onwaarschijnlijk hoewel het de kijker voortdurend op een dwaalspoor brengt. De finale is absoluut hilarisch. Pesci is leuk en Alexandra en Amber zijn in werkelijkheid de zusjes Jacqueline Alexandra Citron en Kristen Amber Citron, die de film nog een extra sensuele impuls meegeven. Alleen de inleiding (met Young) is overbodig. Het camerawerk is van niemand minder dan de Nederlander Jan de Bont (die in 1994 als regisseur doorbrak met SPEED). Aflevering 11 van het vierde seizoen, nummer 49 van 93. Dolby Surround.

credits

Regie:
Joel Silver
Cast:
Joe Pesci, Jacqueline Alexandra, Kristen Amber, Burt Young, Heidi Thomas, Michael Klastorin, Troy Evans, Reginald Hunter, Bill Cho Lee
Productie:
Gilbert Adler
Muziek:
Nat King Cole, Perry Como, Pat Boone, Dean Martin, Michael Kamen
Jaar:
1992
Alt. titels:
HBO's Tales from the Crypt: Split Personality, Split Personality
Genres:
Horror, Komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen