Duitsland/Oostenrijk 1982. Mysterie van Peter Keglevic. Met o.a. Volker Brandt, Ulrich Faulhaber, Margit Saad, Harry Baer en Hanno Pöschl.

VPRO Cinema

Niki (Baer) en Hans Pototschnik (P[KA3]oschl) uit Wenen willen in Berlijn een nieuw bestaan opbouwen en een restaurant openen. Om aan geld te komen neemt Niki een zeer goed betaalde baan aan als vrachtwagenchauffeur bij het tamelijk ondoorzichtige transportbedrijf van blonde Inge Zimmermann (Saad), die het rijtijdenbesluit aan haar laars lapt en illegaal geprepareerde medicijnen laat vervoeren. Niki stelt liever geen vragen voor het dure geld en de niet onknappe Inge mag hem wel. Als Niki te lang achter het stuur heeft gezeten en door vermoeidheid een verkeersongeval veroorzaakt, rijdt hij door na de aanrijding. Dit brengt hem niet alleen in de problemen met de politie, maar ook met Inge, die de schurkachtige Schrader (Glowna) op hem af stuurt om hem een lesje te leren als hij zijn aandeel opeist. Ongelukkigerwijze treft dat Niki`s vriend, die in de vlammen omkomt. Werk aan de winkel voor Kommissar Walther (Brandt) van de moordbrigade. Iets te routinematig en de rolverdeling is te weinig enthousiast. Het scenario is van Jens-Peter Behrend en Bernhard Frey. Het camerawerk is van Gerard Vandenberg. Aflevering 137.

credits

Regie:
Peter Keglevic
Cast:
Volker Brandt, Ulrich Faulhaber, Margit Saad, Harry Baer, Hanno Pöschl, Vadim Glowna, Petra Jokisch, Andreas Altmann, Karen Werner, Ursula Gerstel, Anina Michalski, Thomas Hodina, Bernd Bauer, Lutz Reichert, Horst Schultheis
Scenario:
Jens-Peter Behrend
Camera:
Gerard Vandenberg
Muziek:
Peer Raben
Jaar:
1982
Alt. titels:
Sterben und sterben lassen
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland, Oostenrijk

op televisie
0 uitzendingen