Verenigd Koninkrijk 1994. Komedie van Robert Tronson. Met o.a. Richard Wilson, Jan Francis, Keith Barron, Robert Lang en Michael Siberry.

VPRO Cinema

Lord Holloway (Lang), de directeur van het veilinghuis Klinsky`s, organiseert een liefdadigheidsverkoop met de bedoeling het veilinghuis een positief imago te bezorgen. Er ontstaan meningsverschillen rond een schilderij dat afkomstig zou zijn van een schilder die tien jaar geleden is overleden. Maar volgens een expert, die veel weet van planten en kruiden, zouden de bloemen die erop voorkomen van veel latere datum zijn. De aan de veiling verbonden deskundige Ben Glazier (Wilson) onderzoekt de zaak en raakt goed bevriend met de weduwe (Law) van de overleden schilder. De vierde aflevering van deze prestigieuze serie raakt wat moeilijker op dreef dan vorige en latere episodes. Het scenario is van John Mortimer. Het camerawerk is van Peter Jessop.

credits

Regie:
Robert Tronson
Cast:
Richard Wilson, Jan Francis, Keith Barron, Robert Lang, Michael Siberry, Marsha Fitzalan, Gillian Raine, Phyllida Law, Greg Hicks, Rose Keegan, John Grillo, Garrick Hagon
Scenario:
John Mortimer
Productie:
Jonathan Alwyn, Jacqueline Davis, Colin Rogers, David Ball
Camera:
Peter Jessop
Muziek:
Bill Connor
Jaar:
1994
Alt. titels:
Jolly Joker, The
Genres:
Komedie, Mysterie, Thriller
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen