Verenigd Koninkrijk 1994. Komedie van Robert Tronson. Met o.a. Richard Wilson, Jan Francis, Robert Lang, Stephen Boxer en Judy Cornwell.

VPRO Cinema

Het veilinghuis Klinsky`s wil een nieuwe vestiging openen in Moskou, omdat de communistische dictatuur is gevallen en het land zich openstelt voor het westen. Er kunnen nieuwe bronnen aangeboord worden voor het toch al schaarse kunstwerk. De experts Ben Glazier (Wilson) en Maggie Perowne (Francis) worden naar Moskou gestuurd om poolshoogte te nemen en de zaken voor te bereiden. Ze worden in de Russische hoofdstad begeleid door een gids (Isyanov) die ontzettend veel moeite doet om de twee Britten te helpen en dat leidt tot een intrigerend avontuur. Glazier hoopt tevens op deze missie zijn jonge, knappe assistente Maggie wat intiemer te leren kennen, maar daar beginnen nou juist de problemen. Deze derde aflevering is flink op dreef bij het beschrijven van de va-et-vient tussen de westerse kunsthandel en de in de jaren 1990 ontstane kunstleverancier Rusland, de respectievelijke markten Moskou en Sint Petersburg. Het scenario is van John Mortimer. Het camerawerk is van Peter Jessop.

credits

Regie:
Robert Tronson
Cast:
Richard Wilson, Jan Francis, Robert Lang, Stephen Boxer, Judy Cornwell, Rosalie Crutchley, Ravil Isyanov, Philip McGough, John Grillo, Garrick Hagon
Scenario:
John Mortimer
Productie:
Jonathan Alwyn, Jacqueline Davis, Colin Rogers, David Ball
Camera:
Peter Jessop
Muziek:
Bill Connor
Jaar:
1994
Alt. titels:
Virgin of Vitebsk, The
Genres:
Komedie, Mysterie, Thriller
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen