Canada/Verenigde Staten 2004. Komedie van Kelly Sandefur. Met o.a. Carlos Alazraqui, Ellen Page, Gary Hudson, Krista Mitchell en Landon Peters.

VPRO Cinema

Binnenkort is het Halloween. Er is een wedstrijd uitgeschreven voor het beste en spannendste Halloween-huis van de buurt. Stella Blackstone (Page), de dochter van het schoolhoofd, is een jaar of veertien en zij zou graag winnen, maar niemand neemt haar serieus. Stella`s grootste vijandin is Terri Tomlinson (Mitchell), de dochter van de schoolinspecteur; Terri, die altijd haar zin doordrijft en haantje de voorste is, probeert Stella`s voornemen te dwarsbomen. Verdrietig surft de eenzame Stella op het internet om idee[KA3]en op te doen en belandt op een site met spoken. Ze gaat downloaden en haalt een dolend wezen binnen, niet alleen op de harde schijf, maar ook in werkelijkheid. Het is de geest van Winston Pritchett (Alazraqui), die ten onrechte in het vagevuur is beland en alleen kan gaan hemelen als zijn ziel is gezuiverd. Winston en Stella slaan de handen ineen: Stella wint, Terri gaat af, de kinderen op school zien Stella niet langer meer als het pispaaltje, en Winston kan eindelijk zijn rust vinden. Voor jonge bakvisjes is het onlogische en onwerkelijke scenario net een boodschap van Jeff Phillips nog wel aanvaardbaar. Terwijl volwassenen vinden dat de veertien-jarigen er uitzien als jonge volwassenen, vormen hoofd- en bijrollen het ideale beeld van meisjes tussen negen en dertien. Het camerawerk is van Ken Krawczyk. De FX stellen niet veel voor en echt eng is het ook niet. Ook bekend als GHOST.COM.

credits

Regie:
Kelly Sandefur
Cast:
Carlos Alazraqui, Ellen Page, Gary Hudson, Krista Mitchell, Landon Peters, Sheldon Bergstrom, Jane Cooke, Vince Corazza, Michael Kanev, Tim Progosh, Barbara Alyn Woods
Productie:
Jospeh Broido, Leanne Arnott
Camera:
Ken Krawczyk
Muziek:
Tim Jones, Michael Stern
Jaar:
2004
Alt. titels:
Ghost.com
Genres:
Komedie, Fantasy, Horror, Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Kinderfilm, Spoken & geesten, Jeugdfilm, Fantasy, Familiefilm
Landen:
Canada, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

I Downloaded a Ghost (2004) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken