Duitsland 2005. Komedie van Ulli Baumann. Met o.a. Gabi Köster, Jochen Nickel, Idil Üner, Antoine Monot jr en Michael Lott.

VPRO Cinema

Paula Dohm (K[KA3]oster) is taxichauffeuse in Hamburg. Ze is vanuit Keulen hier terechtgekomen door haar vriend en smeris Hannes Behnken (Nickel) toen hij werd overgeplaatst. Nu is het uit tussen hen. Als Paula tippelaarster Jennifer Lohmann ([KA3]Uner) in de wagen krijgt, wordt die achterna gezeten door twee ongure types. Jennifer zegt dat zij het op haar leven gemunt hebben nadat zij haar vaste vriend, boulevardjournalist Gessner (Brandner), om zeep geholpen hadden. De twee kerels blijken helemaal geen gangsters te zijn, maar politie. Een van hen is Hannes! Ze rekenen Jennifer in wegens moord op Gessner, maar Paula is ervan overtuigd dat Jennifer onschuldig is. Twee maal raden wie er gelijk heeft! Het scenario van Norbert Eberlein bevat een aardige gaunerkomedie en als K[KA3]oster bij de kijkers in de smaak valt volgt er misschien een serie, net zoals Senta Berger als Schnelle Gerdi eerst de straten van M[KA3]unchen en daarna Berlijn onveilig maakte, waar ze uiteindelijk in het verkeer kwam vast te zitten! Toen was het snel gedaan met deze serie (1989).

credits

Regie:
Ulli Baumann
Cast:
Gabi Köster, Jochen Nickel, Idil Üner, Antoine Monot jr, Michael Lott, Pasquale Aleardi, Antonia Holfelder, Waldemar Kobus, Michael Brandner, Peter Rühring, Gaby Köster
Jaar:
2005
Alt. titels:
Bullenbraut, Die
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Misdaadkomedie
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Die Bullenbraut (2005) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken