Verenigd Koninkrijk 2004. Thriller van Nick Laughland. Met o.a. Robson Green, Hermione Norris, Alan Stocks, Caroline O'Neill en Sally Edwrads.

VPRO Cinema

Het scenario van Alan Whiting wordt geplaagd door het afgereden plot van de roman van Val McDermid, dat sterk doet denken aan belevenissen van Samantha Ryan in SILENT WITNESS, de zaken van DALZIEL & PASCOE, INSPECTOR MORSE of TAGGART. Bij opgravingen van een oude houten kapel nabij het Norton Hotel in Bradfield, een roemrucht politiedistrict, worden tussen de vijfhonderd jaar oude skeletten, de botten gevonden van recente doden. Eerst worden Liane Williams en Richard Carter ge[KA3]identificeerd en daarna de negentien-jarige Linda Osborne. Duidelijk het werk van een intelligente seriemoordenaar. Aan verdachten geen gebrek, maar het hotel vliegt gevoeglijk in brand. Is de dader omgekomen of ontkomen of heeft men een nieuwe verdachte in het vizier? Terwijl Carol Jordan (Norris) mogelijke verdachten onder druk zet, blijft Tony Hill (Green) bezig met zijn theorieën, die leiden tot geheel afwijkende conclusies ten opzichte van het gebruikelijke politiewerk. Dr. Hill verbindt het verleden met het heden en die gedachte is lang zo wild niet als Carol geneigd zou zijn te denken. Helaas bevat deze gothische geschiedenis een overdaad aan clichés, en de vraag of Dr. Hill in deze of in de volgende aflevering met Carol naar bed zal gaan, windt de kijker niet meer op. Te weinig aandacht wordt besteed aan de criminele inslag van de dader en de psychologische hulp die slachtoffers verdienen. Daarom is deze aflevering eigenlijk alleen maar boeiend voor de harde fans van de serie. Het camerawerk is van James Aspinall.

credits

Regie:
Nick Laughland
Cast:
Robson Green, Hermione Norris, Alan Stocks, Caroline O'Neill, Sally Edwrads, Eamon Boland, Mark Letheren, Tom Chadbon, Michael Gould, Lucy Christon, Joseph Scappley, Paul Ridley, Stanley Townsend, Mark Penfold, Alan Stock
Productie:
Phil Leach, Sandra Jobling, Janet Ives, Rob Glassborow, Jenny Burgess, Susan Dunn, Tina Murray
Camera:
James Aspinall
Muziek:
The Insects
Jaar:
2004
Alt. titels:
Darkness of Light, The, Finsternis des Lichts, Die
Genres:
Thriller, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen