Verenigde Staten 2002. Actiefilm van Joseph Zito. Met o.a. Dylan Walsh, Alison Eastwood, Tobion Bell, Brixton Karnes en Julia Davis.

VPRO Cinema

Matt Nash (Walsh), een onderzoeksreporter, wil een reeks achtergrondartikelen schrijven over het verband tussen steeds frequentere aardbevingen, de energiecrisis en de verdwijning van een drietal milieu-activisten. Hij stuit op een samenzwering met Clemens (Bell) en Gentry (Karnes) als de boosdoeners en kan nog net de dame-in-nood Gabriella St. John (Eastwood) redden. Veel auto-achtervolgingen, explosies en rondvliegende kogels, terwijl de alleen met een fotocamera bewapende Nash ongedeerd blijft. Overigens kan hij een rake klap uitdelen. Zowel hij als Eastwood, die toch heel wat beter kan, acteren op hun dooie akkertje, maar dat ligt aan de regie van Zito en het banale scenario van Brent Huff, Adrian Fulle, Douglas L. Walton en BJ Davis. Liefhebbers van weinig opheffende speciale effecten komen misschien nog aan hun trekken. Het camerawerk is van Gideon Porath.

credits

Regie:
Joseph Zito
Cast:
Dylan Walsh, Alison Eastwood, Tobion Bell, Brixton Karnes, Julia Davis, Mauricio Guerios, Marty Papazian, Jaimz Woolvett, Tobin Bell
Productie:
John J. Kelly, Karen Toronjo, Laura DalCanale, Frank R. Gardner
Camera:
Gideon Porath
Jaar:
2002
Genres:
Actiefilm, Thriller, Drama
Trefwoorden:
Rampenfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Power Play (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken